Riga, Letland

Riga, het Parijs van de Baltische Staten, is de stad van kronkelige straatjesen prachtig gerestaureerde gildehuizen, maar ook van leuke winkeltjes en een bruisend uitgaansleven. Riga is een culturele stad. Plaatsen voor opera- en balletvoorstellingen in de Latvia Nationale Opera kosten een fractie van de prijs in andere Europese steden.

Riga is een gezellige middelgrote stad met uitnodigende winkelstraten, een schitterend herbouwd middeleeuws centrum en lommerrrijke lanen vol gebouwen weelderig versierd met Art Nouveau details. Riga is een combinatie van west en oosteuropees: westerse luxe en bekende merken, aan de andere kant oude vrouwtjes die op straat bosjes bloemen verkopen omdat hun pensioentje niet voldoet.

De Hanzestad Riga is de hoofdstad van Letland en ligt op slechts twee uur vliegen van Amsterdam of Eindhoven. Het is in Riga één uur later dan in Nederland. Letland is de middelste van de drie Baltische staten en grenst in het noorden aan Estland en in het zuiden aan Litouwen. Sinds 1 mei 2004 maakt het land deel uit van de Europese Unie, niet van de muntunie. Het officiële betaalmiddel is de lat (1 Euro is LVL 0,70). In 2014 treedt Letland toe tot de Eurolanden. De lat verdwijnt dan en de euro komt.

Riga in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Vliegtuigmaatschappijen naar Riga

Op Lidosta Riga:

KLM
KLM

Luchthavens bij Riga

 • Lidosta Riga

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 2 uur
  Afstand tot centrum stad: 12 km.

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  De goedkoopste manier om in het centrum te komen is met bus 22. Stap uit bij de halte 11 Novembra krastmala, aan de rand van de oude stad. Het kaartje kost €2,- en een rit naar het centrum duurt ongeveer 30 minuten. Er rijden ook speciale zogenaamde Airport Express Minibussen die wat meer kosten, maar wel sneller in het centrum zijn. Een taxirit naar je hotel in het centrum van Riga kost gemiddeld 15 euro.

Reisperiode & klimaat

Weersverwachting voor Riga

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Riga kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Riga kun je terecht op de volgende websites: