Fuerteventura, Canarische eilanden

fuerteventura250Het Canarische Eiland Fuerteventura is op Tenerife na het grootste eiland. Het heeft ongeveer een oppervlakte van ongeveer 1700 vierkante kilometer met veelal veel dorre, droge en vulkanische landschappen. Door de ophoping van aangewaaid Sahara zand heeft het eiland wel de mooiste duinen en langgerekte witte stranden. Met name in het noorden kan de passaatwind flink te keer gaan. Dit deel van het eiland Fuerteventura  wordt steeds meer bezocht door kitesurfers en andere liefhebbers van watersport. Maar ook de plaatsen La Pared en Costa Calma kunnen prima bestemmingen zijn voor wat wind in de zeilen. Fuerteventura telt ook de meeste zonuren van alle Canarische Eilanden. De bijnaam van Fuerteventura is ‘eiland van de eeuwige lente’. Met een gemiddelde van acht zonnen uren per dag rijpen de tomaten er in ieder geval heerlijk.
Dat het eiland op het eerste gezicht een beetje saai oogt kunnen we niet geheel tegenspreken. Desalniettemin heeft het verschillende aantrekkelijke omstandigheden. De brede uitgestrekte stranden zijn bijvoorbeeld uitstekend voor kleine kinderen. Het rustige zuiden is uitermate geschikt voor naturisten. De wateren hebben een prachtige onderwaterwereld. Het overwegend zachte klimaat maakt het eiland geschikt om het gehele jaar te bezoeken en de dus alom aanwezige passaatwind zorg voor veel watersport plezier.

Fuerteventura in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Reisperiode en klimaat

Het zachte en warme klimaat van Fuerteventura zorgt ervoor dat het eiland het gehele jaar bezocht kan worden door toeristen. Het is eigenlijk bijna altijd goed weer op Fuerteventura. De koelste periode is van november tot maart. Desondanks worden er dan temperaturen gemeten van rond de twintig graden. De zomers kunnen behoorlijk warm zijn waarbij het neerdalende Saharazand soms letterlijk roet in het eten gooit. Gelukkig gebeurt dit niet heel vaak. Vanwege het droge klimaat en de warmere temperaturen geldt de periode juni tot en met oktober als de beste reistijd voor Fuerteventura.

Kijk voor meer informatie over het klimaat op Fuerteventura op onderstaande site.
Klimaat Fuerteventura

Weersverwachting voor Fuerteventura

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Fuerteventura kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Fuerteventura kun je terecht op de volgende websites:
alles over Fuerteventura
Fuerteventura voor beginners
Fuerteventura bezienswaardigheden top 10
Fuerteventura informatie
Fuerteventura informatie
Fuerteventura tips
mooiste dorpjes op Fuerteventura
waar overnachten op Fuerteventura
winterzon op Fuerteventura