Gratis & goedkoop in Fuerteventura

Naast het zon, zee en strand genot is er nog veel meer te beleven op Fuerteventura waarbij de kosten niet hoog op hoeven te lopen. Zo zijn er een aantal kleine musea op het eiland te vinden waarbij de entree niet veel meer bedraagt dan een een paar euro of zelfs helemaal gratis zijn. Het bezoeken van historische plekken en rustieke dorpjes zoals Betancuria en El Cotillo kan heel voordelig blijven. Hooguit een kaartje voor de bus en een hapje en een drankje onderweg.
De vele beschermde natuurgebieden waaronder Parque Natural de Corralejo en Parque Natural de Jandía lenen zich uitstekend voor een stevige wandeling of afwisselende fietstocht. Onderweg kom je interessante monumenten tegen en zijn er prachtige picknick plaatsen te ontdekken. En natuurlijk verzorgen verschillen wateractiviteiten zoals snorkelen en duiken een leuke dag uit.

La Atalayita
Neem een kijkje in het prehistorische dorpsleven van La Atalayita. Vanuit het bezoekerscentrum wat gratis toegankelijk is, kun je verschillende wandelingen maken. Half verzonken huizen, ruwe landschappen en allerlei resten van voormalige gebouwen geven je een glimp van hoe het leven er lang geleden uit heeft gezien.
La Atalayita
Entree gratis

Zoutmuseum – Museo de la Sal
In het oude vissersdorpje Las Salinas del Carmen kun je zien hoe er zout wordt gewonnen. In het naastgelegen museum wordt verteld over de oude geschiedenis en het gebruik van zout. Je maakt een wandeling door de zoutfabriek, langs de zoutmijnen en er is een klein terras aanwezig.
Museo de la Sal Fuerteventura
Las Salinas del Carmen
Entree betreft een paar euro