Bezienswaardigheden in Fuerteventura

Fuerteventure is eens verkozen tot één van de meest aantrekkelijke toeristische bestemming als het gaat om milieu, duurzaamheid en culturele erfgoederen. De geschiedenis gaat best ver terug, gezien het feit dat Fuerteventura het oudste van de Canarische Eilanden is. Het warme en zeer droge klimaat zorgt er voor dat er weinig groen is op het eiland. De landschappen bestaan voornamelijk uit vulkanisch landschap, wat op zijn eigen manier erg indrukwekkend kan overkomen. Het heuvelachtige gebied is zeer geschikt voor lange wandelingen en fietstochten. Hierbij zijn er verschillende idyllische dorpjes waaronder Morro Jable en Salinas del Carmen aan te doen en kom je vanzelf langs één van de vele opmerkelijke molens die het eiland telt.
Ben je op zoek naar meer aktie, dan is dat ook mogelijk. Er zijn een paar attractie- en waterparken te vinden zoals Aquaventure en Oasis Park, er worden verschillende excursies aangeboden en de ruige wateren aan sommige kuststreken lenen zich uitstekend voor spannende watersporten. Costa Calma, Playa Sotavento, Punta de la Tiñosa, El Río of Caleta de Fuste zijn hier goede voorbeelden van. Duikers roemen de plaatsen bij Las Salinas in het oosten en bij het schiereiland Jandía. Je kunt er met veel geluk zelfs zeeschildpadden tegenkomen.

Baku Waterpark
Tijdens warme dagen is dit park dé plek om heerlijke verkoeling te zoeken. De kinderen zullen de hoeveelheid glijbanen, het golfslagbad en de speeltuin zeer goed waarderen. Voor kinderen tot drie jaar is de toegang gratis.
Baku Waterpark
Avenida Nuestra Senora del Carmen, Corralejo

Ecomuseum La Alcogida
Van dinsdag tot en met zaterdag is dit voormalige boerendorp in Tefía te bezoeken. Na het betalen van de entree ontvang je een sticker die je duidelijk zichtbaar op je kleding moet plakken. Je tocht kan beginnen en binnen enkele minuten snuif je het leven op zoals dat eens moet zijn geweest. In oude boerderijen kun je zien hoe men brood bakten en allerlei handgemaakte goederen vervaardigden. Kinderen tot twaalf jaar mogen gratis het ecomuseum bezoeken.

Betancuria
In deze voormalige hoofdstad van Fuerteventura zijn veel sfeervolle straten te ontdekken met al even sfeervolle en karakteristieke gebouwen. Je vindt er tussen de hoeveelheid souvenirwinkels een kunstnijverheidsmuseum, een archeologisch museum, kleine restaurants en een prachtig uitzichtpunt genaamd Mirador Betancuria.

Oasis Park
Zowel voor jong als oud is dit dierenpark een lust voor het oog. Binnen de prachtig aangelegde tropische tuin zijn dieren te ontdekken zoals giraffen, exotische vogels, reptielen, schildpadden, kamelen, olifanten en kangaroos. Op de kamelenboerderij is het zelfs mogelijk om een rit te maken op een echte kameel.
Oasis Park
Carretera Gral de Jandia, La Lajita, Pajara

Sculpturenpark Puerto del Rosario
De plaats Puerto del Rosario met zijn kleine haven is tegenwoordig bekend om zijn kunst. Langs de gezellige promenade aan zee bevinden zich namelijk indrukwekkende sculpturen van uiteenlopende kunstenaars. Onder de beeldhouwwerken bevinden zich zeeslakken, karakteristieke en artistieke bronzen beelden van voormalige bewoners en andere fantasierijke objecten.
Parque Escultorico