Eten & drinken in Fuerteventura

Dat je heerlijk kunt eten in Spaanse landen is algemeen bekend. Men houdt daar wel van een glaasje en een hapje op z’n tijd. Canarische wijnen zijn iet wat prijzig op Fuerteventura. Eigen geteelde wijn wordt er nog maar zeer weinig gemaakt. Dus de “lokale” wijn die op de kaart staat komt waarschijnlijk van buureilanden als Tenerife en Lanzarote. Over het algemeen wordt de lunch als belangrijkste maaltijd van de dag gezien.  De lunch is meestal een warme maaltijd aangevuld met salade, brood en regelmatig met de heerlijke geitenkaasjes waar het eiland om bekend staat. Vaak wordt de lunch gevolgd door een welverdiende siësta om de hitte van de dag te kunnen overbruggen. ’s Avonds eet men daardoor later dan bij ons. De ergste hitte is dan verdreven en de arbeidsuren zijn weer ingehaald.
De welbekende tapas worden op Fuerteventura anders genoemd. Hier spreekt men over ‘enyesques’. Dit ziet men daar als een snack tussendoor of als snelle lunch.

Altamarea
Met een schitterend uitzicht als bonus, kun je hier lekker en betaalbaar eten. De kaart is redelijk divers en WiFi is er gratis. Bestel vooral eens een verkoelende Smoothie.
Altamarea
Calle Mari y Miguelin, Corralejo

Casa Princess Arminda
In de redelijk unieke omgeving van het prachtige dorp Betancuria, is het heerlijke restaurant van Casa Princess Arminda gevestigd. Het historische gebouw vervult een prima functie voor bezoekers van dit idyllische dorp. De kaart biedt een aantal authentieke gerechten met als specialiteit een geitenvlees stoofpotje.
Casa Princess Arminda
Calle Jean de Bethencourt, Betancuria
€€

Casa Marcos
Als je eens iets dieper in de buidel wilt tasten voor een goede en eerlijke maaltijd, moet je beslist eens een bezoek brengen aan Casa Marcos. Het restaurant is gelegen in het rustieke dorp Villaverde wat niet ver van Corralejo ligt. Het restaurant staat bekend om zeer sappige vleesgerechten.
Casa Marcos
Carretera General 94, Villaverde
€€