Santander Airport

Santander Airport, ook wel Seve Ballesteros Santander Airport of Parayas Airport genoemd, ligt bij het plaatsje Camargo aan de noordkust van Spanje, op 6 kilometer van het stadscentrum van Santander. De luchthaven heeft de laatste jaren een flinke impuls gekregen met de komst van prijsvechters. De IATA-luchthavencode van vliegveld Santander Airport is SDR.

Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam:
Afstand tot centrum stad: 6 km.

Trein naar centrum:
Metro naar centrum:
Bus naar centrum:
Tarief taxirit centrum:

Vliegtuigmaatschappijen op Santander Airport:

Bestemmingen vanaf Santander Airport:

Santander

Je kunt op verschillende manieren de stad bereiken. Elk half uur vertrekt een pendelbus van het vliegveld naar het centrum van Santander. De reistijd is 15 minuten en een ticket kost € 2,50. De eerste bus vertrekt om 6.30 uur en de laatste om 23.00 uur. Een ritje met een taxi naar het centrum van de stad kost ongeveer €20.

Het is niet mogelijk om vanuit Nederland rechtstreeks te vliegen naar Santander. Je kunt het beste eerst naar Barcelona vliegen. En vervolgens met luchtvaartmaatschappij Iberia, KLM of Vueling doorvliegen naar Santander. Of je vliegt naar Bilbao en neemt van daaruit de trein naar Santander vanaf Estacion FEVE de Bilbao of de bus vanaf Estacion de Autobuses Termibus. In ruim een uur sta je in Santander (75 km.).