Santander, Spanje

Kathedraal Santander

Kathedraal Santander

Santander is de hoofdstad van de Noord-Spaanse regio Cantabrië. De stad ligt ingeklemd tussen bergen en zee en wordt daarom ook wel ‘de stad tussen blauw en groen’ genoemd. In Santander waait er altijd een frisse zeewind door je haren: de stad is gelegen aan een baai die wordt gevormd door mooie stranden. Lange tijd leefden de inwoners van Santander van de visvangst. Vissers gingen de zee op vanuit Puerto Chico, gelegen aan de noordkant van de stad.

Aan de zuidkant van de stad ligt het oude stadscentrum. Veel Spaanse aristocraten lieten hier herenhuizen en kastelen bouwen en legden promenades aan. Het Spaanse koningshuis bouwde zelfs een kasteel nabij zee, het huidige Palacio de la Magdalena. Na een desastreuze brand die in 1941 het stadscentrum verwoestte, moest Santander zichzelf opnieuw uitvinden. Veel historische gebouwen werden verwoest en moesten opnieuw worden gebouwd. De glamour van de belle époque in Santander kun je daarom beter opsnuiven in de elegante strandwijk El Sardinero.

Er is genoeg te doen in Santander tijdens een weekendtrip. Zowel qua cultuur als natuur kun je je hart ophalen in deze stad. Je kunt wandelen langs de zeezijde over het strand of op de promenades, over rotsen en door bossen aan de noordkant van de stad. Veel musea in Santander zijn gratis te bezoeken. Vergeet niet te genieten van het heerlijke eten – vis en zeedieren – in de vele tapasbars en restaurants die Santander rijk is. Blijf je langer, dan kun je de prachtige natuur in het achterland van de stad bekijken.

Santander in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Vliegtuigmaatschappijen naar Santander

Op Santander Airport:

Luchthavens bij Santander

 • Santander Airport

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam:
  Afstand tot centrum stad: 6 km.

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  Je kunt op verschillende manieren de stad bereiken. Elk half uur vertrekt een pendelbus van het vliegveld naar het centrum van Santander. De reistijd is 15 minuten en een ticket kost € 2,50. De eerste bus vertrekt om 6.30 uur en de laatste om 23.00 uur. Een ritje met een taxi naar het centrum van de stad kost ongeveer €20.

Reisperiode & klimaat

Een meer uitgebreid en overzichtelijk weeroverzicht vind je op klimaatinfo Santander

Weersverwachting voor Santander

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Santander kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Santander kun je terecht op de volgende websites: