Hotels in Santander

De hotels in het centrum van Santander zijn prima van kwaliteit en goed betaalbaar. Voor weinig geld kun je een kamer bemachtigen met zeezicht of een balkon vanuit waar je over de stad uitkijkt. Als je liever iets zoekt buiten de stad dan kun je terecht op een typisch Cantabrische boerderij middenin de natuur of op de stadscamping nabij het strand.

Hospedaje Botín
Als je centraal én betaalbaar wilt overnachten in Santander, dan is dit pension een goede optie. Vanuit sommige kamers heb je uitzicht op Mercado de la Esperanza. Vraag om een kamer met ‘galeria’, dan krijg je een kamer met een balkon die op een serre lijkt. Nabij het bus- en treinstation.
Hospedaje Botín
Calle Isabel II

Hostal Pensión La Corza
Dit pension biedt betaalbare overnachtingen in kamers met een hoog plafond. Met een beetje geluk kun je de zee zien vanuit je kamer. Zo niet, dan in ieder geval Plaza Pombo, het plein waaraan het pension is gelegen. Wifi is aanwezig.
Hostal Pensión La Corza
Calle de Hernán Cortés 25

Hostal San Glorio
Dit hostal wordt gerund door een familie die zowel het hostal als het eetcafé op de begane grond beheerd. Het bus- en treinstation van Santander bevinden zich op loopafstand, net als de visserswijk en boulevard. Het hostal bevindt zich niet in de netste buurt van de stad, maar de prijs maakt veel goed.
Hostal San Glorio
Calle de Ruiz de Zorrilla 18, Santander
€ 

Hotel Las Brisas
Dit romantische en sfeervolle hotel is gevestigd in een negentiende-eeuws herenhuis aan het strand El Sardinero bij Santander. De kamers zijn met liefde en smaak gedecoreerd. Het personeel is vriendelijk en binnen een minuut sta je op het strand. Een aanrader!
Hotel Las Brisas
Calle La Brana 14, Santander
€€

Mies de Villa
Overnachten op een typische Cantabrische boerderij doe je in Posada Mies de Villa in Somo, dichtbij Santander. Begin je dag goed met een smakelijk ontbijt op de rustgevende patio. Verken vervolgens de omgeving, want daarvoor vormt de villa een perfecte uitvalsbasis. Maar een lekker lui dagje lezen in de lustige tuin is ook een verleidelijke optie.
Mies de Villa
Muelle del Rey 47, Somo

Apartamento Paquita
Appartement op iets meer dan een kilometer lopen van het centrum van Santander, met ruimte voor 6-8 personen. Er zijn 3 slaapkamers en er staat een slaapbank in de woonkamer. Vooral het grote balkon met uitzicht over zee en stad is een grote plus. Verder heeft gastheer Manuel het appartement van alle gemakken voorzien. Luxes als een vaatwasser, haardroger, plasma-tv en een Nespresso koffieapparaat tref je natuurlijk niet in alle overnachtingsplaatsen.
Apartamento Paquita
Justicia 5
€€

Hostal Plus
De bedden op de privékamers hebben formaat kingsize. Vandaar misschien de ‘plus’ in de naam van het hostal. Als gast kun je gebruik maken van de keuken, wasmachine en droger en de kamers zijn voorzien van verwarming. Niet onbelangrijk in de winter. Het hostal is centraal gelegen, in het centrum van Santander.
Hostal Plus
Colonia Los Pinares, Calle Trasmiera A 2

Camping Cabo Mayor
Deze camping, op 300 meter van het strand van Mataleñas, is vernoemd naar de gelijknamige vuurtoren van Santander. Je kunt er je tent, camper of caravan neerzetten of een bungalow huren. In de zomer kun je een frisse duik nemen in het zwembad.
Camping Cabo Mayor
Carretera del Faro