Vervoer in Santander

De meeste bezienswaardigheden in Santander zijn lopend goed te bereiken. Het trein- en busstation zijn allebei te vinden aan de Plaza de los Estaciones. Net als de locals kun je gebruik maken van Tusbic, het fietssysteem van Santander.

Bus
Santander telt 23 buslijnen. De bus is dan ook een prima vervoersmiddel voor bestemmingen buiten het stadscentrum, waar alles op loopafstand te bereiken is. Een busticket kost € 1,30. Meer informatie over de lijnen en vertrektijden vind je op de website van het busbedrijf van Santander.

Fietsen
Een leuke manier om je ‘like a local’ te voelen in Santander is door gebruik te maken van het stadsfietssysteem Tusbic. Betaal een abonnement voor een dag of een week met je betaalpas of creditcard en stap op een blauwe fiets voor een prachtige fietsrit door de stad of langs de zee. Let op: een fietser is in Spanje altijd minder koning dan in Nederland, dus houd daar rekening mee!

Boot
Het pontje naar de stadjes Pedreña en Somo vertrekt in de zomer ieder kwartier vanaf Palacete del Embarcadero in Santander. In het laagseizoen moet je langer wachten op de oversteek. De oversteek kost € 3,20 en je betaalt € 9,50 voor een boottocht over Ría de Cubas.
Los Reginas
Paseo Marítimo

Trein
Met FEVE kun je met de trein Asturië, Galicië en Baskenland bereiken. Treinmaatschappij Renfe zet langeafstandstreinen in waarmee Santander met de rest van Spanje wordt verbonden.