Helsinki-Vantaa Airport

Helsinki-Vantaa Airport is de grootste internationale luchthaven van Finland. Het vliegveld ligt vlak bij de plaats Vantaa en op ongeveer 18 kilometer van het centrum van Helsinki. Het vliegveld heeft de IATA-code HEL en stamt oorspronkelijk uit het jaar 1952. De luchthaven telt twee terminals: eentje voor aankomsten en vertrekken uit Schengen-landen (Terminal 1) en eentje voor vluchten van/naar andere landen.
Vanuit Nederland kun je met KLM en Finnair naar Helsinki vliegen. Met een overstap is Air Baltic vaak een goedkoop alternatief. Finnair vliegt ook vanuit Düsseldorf en Brussel naar Helsinki.

Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 2 uur en 30 minuten
Afstand tot centrum stad: ongeveer 18 kilometer

Trein naar centrum:
Metro naar centrum:
Bus naar centrum:
Tarief taxirit centrum:

Vliegtuigmaatschappijen op Helsinki-Vantaa Airport:

KLM
KLM

Bestemmingen vanaf Helsinki-Vantaa Airport:

Helsinki

De goedkoopste manier om naar het centrum is per bus. Je kunt per stadsbus richting het centrum reizen met diverse buslijnen. Populair is de Finnair City Bus. Deze bus rijdt iedere twintig minuten richting het centrale treinstation van Helsinki. Het treinstation ligt op loopafstand van redelijk wat hotels in Helsinki, waardoor in veel gevallen deze Finnair City Bus een goede manier is om van en naar het vliegveld te reizen. De rit neemt ongeveer dertig minuten in beslag.
Met de taxi kan natuurlijk ook. Taxi's in Finland zijn vergelijkbaar wat betreft prijs met de Nederlandse taxi's. Een rit van de luchthaven naar het centrum van Helsinki komt gemiddeld tussen de 25 en 35 euro uit. Taxi's rijden op basis van de taximeter.