Airport Bratislava

Het vliegveld van Bratislava, Airport Bratislava of Milan Rastislav Stefanik Airport, ligt tien kilometer ten noordoosten van Bratislava in het zuidwesten van Slowakije.Het is de meest belangrijke luchthaven van het land. Steden als Wenen (Oostenrijk) en Brno (Tsjechië) liggen op slechts een uur rijden van deze luchthaven. De luchthavencode (IATA) van Airport Bratislava is BTS.

Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 1 uur en 35 minuten
Afstand tot centrum stad: 10 kilometer

Trein naar centrum:
Metro naar centrum:
Bus naar centrum:
Tarief taxirit centrum:

Vliegtuigmaatschappijen op Airport Bratislava:

Bestemmingen vanaf Airport Bratislava:

Bratislava

Bus 61 rijdt rechtstreeks naar Bratislava Hlavna Stanice, het centraal station van Bratislava, ongeveer een kilometer ten noordoosten van het centrum. Een ticket kost € 1,20 en is geldig voor 60 minuten inclusief overstappen. Tickets zijn binnen te koop bij de BKIS balie en buiten bij de ticketautomaat. De bussen rijden meerdere keren per uur. De rit duurt ongeveer 20 minuten. Neem bij het station tram 1 om naar het oude centrum te gaan. Een taxirit naar het centrum van Bratislava kost ongeveer € 20.

Autohuur
Op het vliegveld van Bratislava kun je uiteraard ook een auto huren, als je behalve de stad ook andere delen van Slowakije wil bezoeken. In de aankomsthal vind je balies van autoverhuur bedrijven als Europcar, Avis, Buchbinder, Sixt, Hertz en Budget.