Op de fiets de highlights van Londen ontdekken


Londen is een echte wereldstad met genoeg bezienswaardigheden. Niemand zal je dan ook afraden om Londen een bezoek te brengen. Volgens de plannen van de burgemeester van Londen, moet Londen een van de duurzaamste Europese steden worden. In 2050 moet minsten 50 procent van de stad groen zijn, en ook duurzame energie staat hoog in het vaandel. Wij helpen de burgemeester alvast een beetje mee, door op de fiets Londen te verkennen. Het is extra leuk om Londen op de fiets te verkennen, zo kom je op plekken waar je anders misschien niet zo snel komt. Fietsend een stad ontdekken is tegenwoordig ontzettend trendy en het is nog duurzaam én goedkoop ook.

Fietstour
Ga je fietsen? Het enige dat je nodig hebt is een fiets én je eigen inspanning. Vergeet niet dat je in Londen aan de linkerkant van de weg rijdt. Wees op je hoede en kijk altijd goed om je heen. Laat je niet afleiden door het drukke verkeer, maar vergeet tijdens je fietstour ook niet om je heen te kijken. Londen heeft zoveel te bieden. Fiets door de miljoenenstad en onderweg passeer je de dubbeldekkers, de karakteristieke rode telefooncellen en de sfeervolle pubs. Het linksrijdend verkeer is even wennen, maar de vele bezienswaardigheden zijn het meer dan waard.

Bezienswaardigheden rondom de Theems
Begin je fietstour rondom de Theems, de grote rivier die door Londen stroomt. Fiets langs de Big Ben en breng een bezoek aan het Palace of Westminster. Als je langs de oever van de Theems fietst, kom je vanzelf bij dit parlementsgebouw met zijn 13.700 kilo wegende klok. Het is leuk om even langs de Theems te lopen over het Thames Path, maar je kunt ook prima fietsen. Tegenover het Palace of Westminster staat het London Eye. Parkeer even je fiets en maak een ritje van 30 minuten in dit reuzenrad om van het spectaculaire uitzicht te genieten. Over de Theems ligt de beroemde Tower Bridge, naast de Tower of London. Hier kun je een rondleiding nemen en de Britse kroonjuwelen bekijken of zien hoe de brug open gaat voor de grote schepen. London Eye en de Tower Bridge zijn misschien wel de bekendste bezienswaardigheden van Londen. Dit zijn echte toeristentrekkers, maar je kunt Londen niet verlaten zonder deze gezien te hebben. Vlakbij de Tower Bridge ligt aan de noordzijde van de Theems een kleine haven, genaamd St. Katharine Docks. Een rustig gebied waar je goed doorheen kunt fietsen. Hier liggen verschillende leuke restaurantjes, zoals de Natural Kitchen waar je duurzaam kunt eten. Vanaf hier kun je ook een zeiltocht regelen om een stuk over de Theems te varen, dat is een stuk energiezuiniger dan met een motorboot.

Een nieuwe dag om Londen te ontdekken
Als je na een lekkere maaltijd en een goede nachtrust weer nieuwe energie hebt opgedaan, is het tijd voor de volgende stop: het Buckingham Palace. Kijk naar de wisseling van de wacht en bezichtig de kunstgalerij. Of je gaat lekker winkelen in Oxford street, het shopping hart van Londen. Ben je meer op zoek naar vintage spullen of lekkere hapjes, dan is de Camden Market een echte aanrader.
Toch nog liever een museum bezichtigen? Bezoek dan eens het National Historical Museum waar je alles leert over de aarde en zijn geschiedenis en ervaar eens hoe een aardbeving voelt. Of bekijk de National Gallery met het uitgebreide aanbod van werk van zeer bekende personen. Heb je nog wat energie over? Fiets dan nog even naar de multiculturele wijk Soho. Hier vind je tal van leuke restaurantjes met een enorme diversiteit aan smaken. Ook zijn hier talloze boetiekjes, theaters en comedy clubs.