Gratis & goedkoop in Santiago de Compostela

Een bezoek aan Santiago de Compostela hoeft niet duur te zijn. Integendeel, er zijn volop goedkope hotels en restaurants in de stad. En een flink aantal bezienswaardigheden en attracties zijn gratis toegankelijk.

Doe-het-zelf wandelroute
Wil je wel veel zien van Santiago de Compostela maar wil je geen geld uittrekken voor een gids? Bekijk dan de wandelroutes die de VVV in Santiago heeft uitgestippeld. Je kunt kiezen uit een monumentale route, gastronomische route of religieuze route.

Alameda park
In het meest populaire stadspark van Santiago de Compostela staan twee kerken en veel monumenten. Je hebt vanaf de Santa Susana kapel een prachtig uitzicht over het historisch stadscentrum. Mooie plek om de zon te zien ondergaan!
Alameda Park
Paseo da Alameda 

Galicia Dixital
Vlieg over Galicië, stap in een achtbaan door Santiago de Compostela en bekijk de onderwaterwereld voor de kust van Galicië in een onderzeeër. Het kan allemaal bij deze interactieve expositie over nieuwe techniek, gevestigd in de linkerflank van het San Matino Pinario klooster. Entree gratis
Galicia Dixital
Praza da Inmaculada 5

Finisterrae
Het einde van de wereld, zo noemden de Romeinen de plek toen ze arriveerden op de kaap bij Santiago de Compostela en niks anders zagen dan zee. Hoewel sommigen hun bedevaart eindigen in Santiago de Compostela met een bezoek aan de kathedraal, is het einde voor veel pelgrims pas in zicht als ze op dit prachtig uitzichtpunt zijn aangekomen. Finisterrae is een mooie excursie om vanuit Santiago de Compostela te maken, omdat je rijdt door prachtige natuur en onderweg pittoreske vissersdorpjes tegenkomt. Wellicht kom je nog pelgrims tegen onderweg of op het eindpunt waar ze hun kleren verbranden.

De omgeving verkennen
Heb je genoeg van al het steen en de kathedralen in Santiago de Compostela? Ga er dan op uit! In de omgeving van Santiago zijn veel mooie plekken om te bezoeken met een auto. Een aantal excursies op een half uur rijden van de stad:
A Estrada wordt ook wel het Versailles van Galicië genoemd, een dorpje opgetrokken op de ruines van een fort. Bekijk hier de prachtige tuinen van Pazo de Oca.
– In de zomer zoeken inwoners verkoeling bij de waterval van Ponte Maceira in het dorpje Negreira. Je kunt hier wat eten in een molen verbouwd als restaurant.
– Iets langer rijden (45 minuten) maar dan arriveer je ook op een toplocatie: het strand van O Vilar in Ribeira. Even verderop ligt het natuurpark Corrubedo.