Santiago de Compostela, Spanje

Kathedraal Santiago de Compostela

Kathedraal Santiago de Compostela

Het historisch stadscentrum van Santiago de Compostela is door UNESCO op de werelderfgoedlijst gezet. De stad, in de 4e eeuw gebouwd op een Romeinse begraafplaats, betovert zowel overdag als in de avond wanneer de kleine stenen huisjes in de smalle straten verlicht zijn. Wanneer de straatmuzikanten dan de gaita bespelen is het sprookje compleet.

Dagelijks arriveren er veel pelgrims in het katholieke bedevaartsoord, het eindpunt van de Camino de Santiago. Volgens een legende zou het graf van de apostel Jacobus zich bevinden in de stadskathedraal op het grote stadsplein Praza do Obradoiro. Het is mooi om te zien hoe elke dag weer een nieuwe lading wandelaars met een bijbehorende wandelstok arriveert.

Het symbool van Santiago de Compostela, de sintjacobsschelp, verwijst niet alleen naar de heilige Jacob. De schelp is afkomstig van her schelpweekdier dat aan de Galicische kust veel voorkomt: de Vieira. Pelgrims dragen de schelp waarvan veel liefhebbers de inhoud in en restaurant bestellen. Je kunt in Santiago behalve schelpdier nog veel andere delicatessen uit zee eten.

De omgeving van Santiago is spectaculair. Het is zeker aan te raden om naar Finisterrae te rijden: een kaap die voor de diehards het daadwerkelijke eindpunt is van de pelgrimage. Hier verbranden de pelgrims de kleren die ze onderweg gedragen hebben.

Santiago de Compostela in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Vliegtuigmaatschappijen naar Santiago de Compostela

Op Santiago Airport:

Luchthavens bij Santiago de Compostela

 • Santiago Airport

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 2 uur en 10 minuten
  Afstand tot centrum stad: 14 km.

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  Elk half uur vertrekt er een bus van het vliegveld naar Plaza de Galicia in het centrum van Santiago de Compostela. De reistijd bedraagt 25 minuten en een enkeltje kost € 3,-. Een taxi neem je vanaf de taxistandplaats op het vliegveld. Binnen 20 minuten ben je in het centrum van Santiago. De kosten zijn ongeveer € 20,-

Reisperiode & klimaat

Een meer uitgebreid en overzichtelijk weeroverzicht vind je op klimaatinfo Santiago de Compostela

Weersverwachting voor Santiago de Compostela

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Santiago de Compostela kunt kopen

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Antwerpen kun je terecht op de volgende websites: