Vervoer in Santiago de Compostela

Het autovrije centrum van Santiago de Compostela is een rustige plek om te wandelen. Bijna alle bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar.

Fietsen
Het heeft weinig zin om het centrum van Santiago de Compostela te verkennen per fiets, daarvoor zijn de afstanden te klein.Wil jij echter ook Bicigrino zijn, oftewel een fietspelgrim? Fiets dan je weg over de Camino de Santiago. Voor meer informatie over deze fietstours kun je terecht op de website van Bicigrino.

Auto
Het centrum van de stad is autovrij. Dat betekent dat je het voertuig het beste in de buitenwijken kunt parkeren. Een auto huren voor een excursie kan bijvoorbeeld via deze website, Europecar Santiagom of Carhire Santiago. Voor iets meer dan 10 euro per dag kun je al een auto huren.

Bus
Het busstation is te vinden buiten het centrum van Santiago de Compostela. Hier kun je langsafstandsbussen pakken naar nabijgelegen dorpjes en steden. Een ritje met een stadsbus kost € 1,-. In het historisch stadscentrum zul je weinig bussen zien, maar misschien is het handig om de bus te pakken als je naar het nieuwe stadsgedeelte (zona nueva) gaat.
Busstation Santiago de Compostela
Praza de Camilo Di­az Balino

Trein
Dagelijks vertrekken er twee treinen richting Madrid en San Sebastian. Een keer per dag vertrekt een trein met bestemming Barcelona. Elk uur kun je een trein nemen naar een bestemming in de regio, bijvoorbeeld A Coruna, Vilagarcia de Arousa, Pontevedra en Vigo. Je kunt dan vanuit daar ook doorreizen naar Portugal. Het station van Santiago de Compostela ligt buiten het stadscentrum. Meer informatie over dienstrooster en vertrektijden van de treinen bij Renfe.
Calle Horreo, Santiago de Compostela