Winkelen in Reus

Reus is de grootste winkelstad in de omgeving van Tarragona. Tussen de pleinen Plaça del Prim en Plaça del Mercandal kun je shoppen in winkels als Zara, Mango, Pull & Bear en Burberry. De lokale winkels vind je in Tomb de Reus gelegen in het historisch stadsdeel rondom Carrer Boule 2. Winkelen kan tussen 10:00-13:30 uur en 16:30-20:30 uur.

l`Orangette
De olijfolie uit Reus en omstreken is van zeer hoge kwaliteit. Veel olijven groeien hoog in de bergen, in Siurana gelegen in de Priorat. Sla in L’Orangette je slag. In deze delicatessenwinkel kun je ook chocoladekaviaar en miniatuur bonbons kopen.
Calle Aleus 4, Reus

Imaginarium
Winkel gericht op kinderen en ouders. Speciale ingang voor grote en voor kleine mensen. Je koopt hier speelgoed, meubels en andere hebbedingen voor baby’s of peuters.
Calle Jesús 38, Reus

Josep Pia Casas
Kleinschalige reformwinkel met geneeskrachtige planten, ecologische producten, make-up op natuurbasis en exotische theesoorten.
C/Major 10

Markten  
Mercat Central de Reus
Catalanen kopen hun verse groenten en vis het liefst bij la mercat, de markt. In deze overdekte markthal kun je zien hoe de inwoners van Reus inkopen doen. Van de paarsgekapte huisvrouwen die op hun gemakje boodschappen in hun kofferkarretje laden, tot lokale koks op zoek naar de meest verse ingrediënten.
Mercat Central
Sardà i Cailà

Mercadillo
Op zaterdagochtend kun je struinen over de vlooienmarkt in Reus. Bij de kraampjes of op kleedjes liggen tweedehands spullen, boeken en ruilwaar.
Passeig Prim