Reus, Spanje

Casa Codina, Reus

Casa Codina, Reus

De meeste mensen die landen op het vliegveld van Reus reizen meteen door naar Barcelona. Jammer, want deze Mediterraanse stad vrij van massatoerisme is zeker het bekijken waard. Zo is Reus de geboorteplaats van de beroemde architect Antoni Gaudí en kun je veel over hem leren, bijvoorbeeld in het interactieve Gaudí Centre.

In de achttiende eeuw floreerde de economie in Reus vanwege de handel. Veel geld is daarna uitgetrokken voor de bouw van huizen in de stijl van het Catalaans modernisme. Dat de handelsgeest Reus nooit heeft verlaten zie je aan de vele winkels in de binnenstad. Hoewel Reus niet aan zee ligt, sta je binnen een kwartiertje rijden op het strand. Ook de bergen en het wijngebied de Penedès zijn gemakkelijk met de auto te bereiken.

Inwoners van Reus zijn echte levensgenieters die graag op het terras zitten, naar het strand gaan en de tijd nemen om en praatje met je te maken. Let op: net als in Barcelona is de lokale voertaal niet Spaans maar Catalaans. De meeste mensen verstaan echter wel Spaans.

Reus in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Vliegtuigmaatschappijen naar Reus

Op Aeropuerto de Reus:

Luchthavens bij Reus

 • Aeropuerto de Reus

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 1 uur 55 minuten
  Afstand tot centrum stad: 5 kilometer

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  Het centrum van Reus ligt op 5 kilometer van Reus Airport. Van 8.00 tot 20.00 uur pendelt bus 50 elk uur van het vliegveld naar het centrum van Reus. Het treinstation van Reus bereik je na 25 minuten, het centrum van de stad na 30 minuten. Een enkeltje kost € 3,-. Een taxi naar het centrum van Reus kost ongeveer € 20,-. Binnen een kwartier arriveer je in het centrum van Reus.

Reisperiode & klimaat

Een meer uitgebreid en overzichtelijk weeroverzicht vind je op klimaatinfo Reus.

 

Weersverwachting voor Reus

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Reus kunt kopen

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Reus kun je terecht op de volgende websites: