Eten & drinken in Menorca

In de keuken van Menorca ontbreken verse vis, tapas en olijfolie natuurlijk niet. Voor de meest verse vis en schelpdieren moet je zijn bij de restaurantjes aan de havens van Mahón of Ciudadela. Een typisch gerecht uit Menorca is Caldereta de Langosta, een stoofpot met kreeft, die naar zeggen in Fornells het allerlekkerst wordt klaargemaakt. Het schijnt bovendien het lievelingsgerecht van de Spaanse koning te zijn.

Een andere specialiteit van het eiland is gin, die er door de Engelsen werd geïntroduceerd. Het viel zo in de smaak en werd zo populair dat er al snel een eigen gin werd gebrouwen: Xoriguer.

Cova d’en Xoroi 
Spectaculair overdag, magisch in de vroege avond en verrassend in de nacht, zo wordt Cova d’en Xoroi omschreven. Dit restaurant met terras in Cala en Porter is uitgehouwen in de rotsen aan de zuidkust van Menorca. Vanaf de verschillende terrassen heb je een prachtig uitzicht over de zee. De perfecte plek om een cocktail met Xoriguer te drinken.
Cova d’en Xoroi
Carrer de Sa Cova 2, Cala en Porter
€€

Es Port
Voor de beste caldereta de Langosta van Menorca moet je naar Fornells. Bij restaurant Es Port ben je hiervoor aan het goede adres. Een goede caldereta is echter niet goedkoop, zo´n € 35 pp. Minder duur, maar ook erg lekker is hun paella met kreeft.
Es Port
Gumersindo Riera 5, Fornells
€€€

El Varadero
Bij dit restaurant met een terras aan de haven van Mahón kun je de hele dag terecht. Behalve veel visgerechten, hebben ze er ook een uitgebreide tapaskaart. Bestel verschillende tapas met een koel glas wijn en geniet van het uitzicht.
Varadero Restaurante
Carrer Moll de Llevant 4, Mahon 
€€

Cap Roig
Vanaf het terras van dit hoog op een rots gelegen restaurant heb je een mooi uitzicht over de baai. Dé plek voor ´seafood with a view´. Behalve vis eet je hier ook een goede arroz of een menu del dia.
Cap Roig
Carretera Sa Mesquida 13, Sa Masquida 
€€

Bar Aurora
Bar Aurora ligt aan een klein pleintje in Ciutadella en is populair bij de locals. Je kunt kiezen uit een ruim assortiment tapas- en montaditos (kleine broodjes met lekkere dingetjes). Probeer eens een montadito met sobrassada, een specialiteit van de Balearen. Lekker met een koud glas bier of een lokale wijn.
Bar Aurora
Plaça Alfons III 3, Ciutadella

Restaurante Las Vegas
Het dorpje Es Mercadal is de bakermat voor de authentieke keuken van Menorca. Bij Restaurante Las Vegas eet je een uitstekend menu del dia voor slechts €10,-. Op zondag is het hier wachten geblazen voor het paella-menu à € 15,-.
Restaurante Las Vegas
Calle Nou 3, Es Mercadal