Menorca, Spanje

Menorca

Menorca

La isla verde y azul, het groene en blauwe eiland. Zo noemen de Spanjaarden Menorca. Groen vanwege de vele pijnbomen op het eiland en blauw vanwege de azuurblauwe zee. Het grootste deel van de 90.000 inwoners woont in de steden Mahón en Ciudadela en natuur overheerst in dit door UNESCO tot bio-reservaat uitgeroepen eiland. Menorca heeft dan ook genoeg troeven om het de natuur- en rustzoekers naar de zin te maken. Je vindt er geen wildbouw van hotels of drukke discotheken en overvolle cafés. Onthaasten en relaxen gaat op Menorca echter prima.

Het ritme is er relaxed: ´s ochtends ga je lekker zonnen op de stranden van Macarella of Son Saura en heerlijk zwemmen in diepe baaien zoals Galdana, Mitjana of Coves, waar je ook prachtig kunt snorkelen. In de namiddag bezoek bezoek je de forten van La Mola of Marlborough of de dorpjes Alcaufar of Binibeca. Tussen de witte huisjes met paarse bougainvilla voel je de kalmte van het eiland. De ´slow´ filosofie overheerst op Menorca.

´s Avonds is het gezellig druk op de terrasjes en in de restaurantjes bij de haven van de stad Ciudadela. Het is hét moment om te dineren en te flaneren. Besluit de avond met een cocktail. Hét drankje op Menorca is de lokale gin Xoriguer en de beste plaats om deze te proeven is bij Cova dén Xoroi, een terras in de rotsen met een spectaculair uitzicht op zee.

Menorca in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Luchthavens bij Menorca

 • Aeropuerto de Menorca

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 2 uur 10 minuten
  Afstand tot centrum stad: 5 km.

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  In de zomermaanden vertrekt bus lijn 10 ieder half uur naar het centrum van Mahón,. Vanaf het busstation kun je eventueel verder reizen naar andere plaatsen op Menorca. De reistijd is 10 minuten, tickets kosten € 2,65. De prijs van een taxirit vanaf het vliegveld naar Mahón bedraagt tussen de 10 en 15 euro.

Reisperiode & klimaat

Een meer uitgebreid en overzichtelijk weeroverzicht vind je op klimaatinfo Menorca.

Weersverwachting voor Menorca

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Menorca kunt kopen

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Menorca kun je terecht op de volgende websites: