Eten & drinken in Mallorca

Het ruime aanbod van restaurants maken het soms wat lastig om een goede keuze te maken. De keukens op het eiland Mallorca zijn ook nog eens heel divers en uiteenlopend. Maar daarom is er wel voor iedereen een geschikte menukaart te vinden. Natuurlijk mogen op dit Spaanse eiland de welbekende tapas zeker niet ontbreken. En ook een lekker visje staat hier regelmatig op de kaart.
Vooral langs de kust en in de kleinere dorpjes landinwaarts zijn wat meer authentieke gerechten te vinden. Met name tumbet, een heerlijke groenteschotel uit de oven, is erg populair bij de inwoners. Er staat meestal veel vis op het menu, maar vlees is zeker ook goed aan te bevelen. Een heerlijke stoofschotel met vlees noemt men arroz brut.

In de bekende badplaatsen zijn voldoende mogelijkheden om te genieten van internationale gerechten. Naast Italiaanse, Japanse, Thaise en andere goede restaurants zijn er ook fastfood ketens aanwezig.

Pepper Pot
Voor sommige plekjes moet je maar net weten dat ze bestaan. Dit is er zo één. Het restaurant bevindt zich in het zuidwesten van Mallorca in de plaats Santa Ponça. Het eten is van zeer goede kwaliteit en de prijs is zeker verantwoord. Restaurant Pepper Pot is niet heel groot, dus reserveren is zeker aan te bevelen.
Pepper Pot
Ramon de Moncada 13, Santa Ponsa – Mallorca
€€

Cafeteria Marfil
Dat lekker eten niet altijd duur hoeft te zijn, wordt hier bewezen. De kaart is zeer divers en het personeel zeer behulpzaam. Het interieur oog iet wat gedateerd maar de kwaliteit van de gerechten zullen dit zeker goed maken.
Cafeteria Marfil
Avenida de Fernando Tarrago / Calle del Bulevar de Oro, Cala d’Or – Mallorca
€ – €€

Mama Mia
Dit kleine Italiaanse restaurant weet zijn gasten goed te verwennen. De zelfgemaakte verse pasta smaakt super lekker. Net als alle andere producten. Helemaal in combinatie met het fraaie uitzicht vanaf het terras. Ook als je vegetarisch bent zit je hier goed. Pedro zal je een warm welkom geven, terwijl Maria de gerechten voorbereid.
Mama Mia
Ronda del Mati 31, S’Illot – Mallorca
€€

La Parada del Mar
Liefhebbers van een lekker visje mogen dit restaurant beslist niet overslaan. Kies je vis, bepaal het gewicht en de kok maakt er een waar feestje van. Dit bijzondere restaurant is gevestigd in Palma de Mallorca, net even buiten het centrum.
La Parada del Mar
Avenida Joan Miro 244, Palma de Mallorca
€€