Mallorca, Spanje

mallorca250Als grootste eiland van de Balearen in de Middellandse Zee geldt Mallorca als zeer populair Spaans vakantie eiland. Andere bekende Spaanse eilanden van de Balearen zijn Ibiza, Formentera en Menorca. Zowel tijdens de zomermaanden als tijdens de wintermaanden wordt Mallorca goed bezocht door toeristen. Met name de toeristen uit Engeland, Duitsland en Nederland vertoeven er graag. De reisafstand van en naar deze landen zijn dan ook vrij kort en dus aantrekkelijk.

Eenmaal aangekomen op Mallorca word je verrast door het heerlijke zachte klimaat, de karakteristieke dorpen, de mooie stranden en het prachtige natuurschoon.
De aanwezigheid van de Moren, Turken, Romeinen en Grieken door de eeuwen zijn her en der nog duidelijk zichtbaar. In het Museu Monográfico de Pollentia (Monografische Museum) zijn enkele vondsten te bewonderen uit de Romeinse tijd. En over het eiland zijn enkele kastelen en kerken gelegen zoals Castell de Santueri in de buurt van Felanitx en de kathedraal van Palma. Allen hebben een lange geschiedenis van plunderingen en veroveringen doorstaan.
Mallorca is een bestemming met veel gezichten. Rust, cultuur, schoonheid en vermaak gaan hier prima hand in hand. Zeker in de bekendere badplaatsen zoals El Arenal, Playa de Palma, Cala d’Or, Santa Ponsa en Alcudia ontbreekt het de toerist aan niets.

Mallorca in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Reisperiode & klimaat

Dit grootste eiland van de Balearen weet door middel van zijn aangename temperaturen het gehele jaar toeristen aan te trekken. Het mediterrane klimaat zorgt voor warme zomers en zeer milde winters. In de winter ligt de temperatuur vrijwel altijd boven het vriespunt, met uitzondering van de hoogste bergtoppen. Daar kan tijdens de koelste maanden sneeuw vallen. Het zomerzonseizoen begint officieel eind april, echter begint het vaak vanaf juni echt stabiel zomers weer te worden. De maanden juli en augustus zijn het warmste, met middagtemperaturen die om en nabij de tropische waarde van dertig graden liggen. Deze twee maanden is dan ook de beste reistijd voor Mallorca en daardoor het hoogseizoen op Mallorca, wat duidelijk voelbaar is in de prijzen. Wie goedkoop naar Mallorca wil die wacht daarom beter tot de eerste weken van september. Het zeewater is dan nog heerlijk op temperatuur en de kans op regen is nog steeds vrij beperkt.
Wil je meer gedetailleerde informatie over het weer en klimaat van Mallorca? Bezoek dan de pagina klimaatinfo Mallorca.

Weersverwachting voor Mallorca

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad of land bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Mallorca kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Mallorca kun je terecht op de volgende websites:
Mallorca bezienswaardigheden top 10
Mallorca informatie
Mallorca tips
Mallorca voor beginners
Mallorca top 10
het eiland Mallorca