Gratis & goedkoop in Mallorca

Mallorca is een uitstekende bestemming om dingen te ondernemen en bezichtigen zonder dat dit heel veel geld kost. Een aantal musea is bijvoorbeeld gratis toegankelijk. Er zijn verschillende markten te bezoeken. En ook het natuurschoon op het eiland zijn zeer aantrekkelijk voor lange fiets- en/of wandeltochten.
Als je het uit eten gaan leuk wilt houden, is het verstandig om Menu del Dia te kiezen. Deze dagmenu’s zijn vaak zeer aantrekkelijk geprijsd.

Museu de Mallorca
Allerlei gevonden voorwerpen en overblijfselen uit de geschiedenis worden in dit museum tentoon gesteld. Hierdoor is een leuke collectie ontstaan die een goed beeld over de geschiedenis van Mallorca weerspiegelt. Het museum zelf is gehuisvest in een zeventiende eeuws paleis. De toegang voor dit museum is gratis.
Museu de Mallorca
Carrer de la Concepció, Palma de Mallorca

Capocorb Vell
Aan de zuidkust van Mallorca zijn overblijfselen te bewonderen die de nederzetting rond 1000 v. Chr. bevestigen. Het is nog altijd niet geheel duidelijk waar de bouwwerken voor dienden die je er ziet. Ze konden zelfs meerdere functie tegelijk dienen. Een grafkamer werd ook wel gebruikt als verdedigingsfort en andersom. De bouwwerken worden talayots genoemd. De omgeving waarin deze zich bevinden is door de rust die er heerst bijna magisch te noemen.

Pollença
Al heel vroeg in de geschiedenis had de stad Pollença groot aanzien. De ligging aan Middelandse Zee was zeer belangrijk maar ook gevaarlijk. Men moest hier de piraten verdrijven. Rond het begin van de twintigste eeuw zijn er enkele ruines ontdekt die van Pollença een belangrijke historische plaats hebben gemaakt. Voorzichtig is men begonnen met verschillende opgravingen in de stad. De smalle kronkelige wegen leiden je langs sobere kerken zoals de Santa Maria de los Ángeles en de jezuietenkerk Montesión. Rond eind augustus trekt de stad veel bekijks met de concerten die in het dominicaner klooster Santo Domingo worden gegeven.