Bezienswaardigheden in Mallorca

Mallorca is een eiland met vele gezichten. Naast de soms erg drukke badplaatsen zoals Palma de Mallorca, El Arenal, Cala d’Or, Playa de Palma en Alcudia zijn er ook uitgestrekte natuurgebieden te bespeuren. Serre de Tramuntana, wat in het noorden van het eiland ligt, staat bekend als mooiste culturele landschap van Mallorca. Het behoort inmiddels tot Unesco werelderfgoed. Een ander prachtig natuurgebied is Park Nacional S’albufera de Mallorca. Dit waterrijke gebied is deel beschermd gebied om de vele vogels die er graag broeden. Er komen onder andere flamingo’s, zilverreigers, ooievaars en valken voor. Kunst en cultuurliefhebbers kunnen terecht in een aantal musea en leuke dorpen. Museu de Mallorca in de stad Palma is er een om niet te missen. En het allerleukste…de toegang is gratis.

Als toeristische bestemming heeft Mallorca ook veel vertier en amusement te bieden. Er zijn meer dan voldoende uitgaansgelegenheden te vinden en een aantal themaparken. Tijdens de zomermaanden zijn vooral de waterparken Aquacity in El Arenal en Aqualand in Magaluf erg populair. Wie graag de adrenaline door de aderen laat gieren, moet beslist een bezoek brengen aan het natuurpark La Reserva. Hier zijn verschillende (sportieve) activiteiten te vinden voor de echt durfal. Er vliegen diverse luchtvaartmaatschappijen vanuit Nederland en België naar Mallorca. Wil je op een goedkope manier naar Mallorca vliegen? Boek dan je vliegtickets Mallorca vroeg van tevoren!

Coves d’Artá
Deze grootste grotten van Mallorca zijn bekend om hun enorme proporties stalagmieten en stalactieten. Eenmaal op pad met de gids tref je uitzichten die je enorm zullen verrassen. De kolossale en uitzonderlijk gevormde druipstenen worden daarbij nog eens fraai belicht met sprekende kleuren. Allerlei ruimtes worden door de gids benoemd als Hall of Columns, Hall Queens, Hell en The Teater. Een wandeling duurt ongeveer veertig minuten. De Coves d’Artá zijn gelegen in Cap Vermell. Andere grotten die een bezoekje waard zijn, zijn Coves del Drac en Coves del Hams.
Coves d’Artá

De Kathedraal van Palma
Volmondig wordt de kathedraal Basílica de San Francisco de Asís genoemd. Maar ook La Seu de Palma is een veelvuldig gebruikte benaming voor dit stukje indrukwekkende architectuur. Met het gotische bouwwerk werd al in dertiende eeuw een begin gemaakt. Daar waar eerst een moskee stond werd later in verschillende stadia dit prachtige bouwwerk vervaardigd in opdracht van Koning James I. Het werd echter pas omstreeks 1346 ingewijd door James III. Daarna ging de bouw gewoon door en hebben er door de eeuwen heen veel restauraties en aanpassingen plaatsgevonden. Vandaag de dag kunnen we genieten van een belangrijk stukje cultuur die in meerdere opzichten bijzonder te noemen is.

Katmandu Park
Dit gezellige pretpark is leuk voor jong en oud. Zeker tijdens de feestdagen is de aankleding een waar spektakel. Attracties zoals The Asylum, Desperados en The House zullen nog lang in je geheugen blijven. In het park is ook een resort gelegen waar je kunt overnachten.
Katmandu Park

Fundació Pilar i Joan Miró
De bekende Spaanse schilder en beeldhouwer Joan Miró heeft op Mallorca zijn eigen museum. Het museum is gelegen in zijn voormalige woonhuis ‘Cala Major’ te Palma de Mallorca. Zijn kenmerkende surrealistische stijl werd al vroeg opgemerkt. Joan Miró wordt dan ook snel gekoppeld aan bekende kunstenaars zoals André Masson, Max Ernst, Picasso en Dalí. In het museum zijn meer dan honderd schilderijen, ruim 1500 schetsen en prenten te bewonderen. En in de fraai aangelegde tuin komen zijn sculpturen uitstekend tot hun recht.
Joan Miró Museum