Winkelen in Mallorca

De meeste grote plaatsen hebben een eigen winkelgebied. In Palma de Mallorca bevindt zich dat rondom de Avinguda Jaume III, Paseo del Borne, Las Ramblas en Placa Joan Carles I. Er zijn ook verschillende grote warenhuizen te bezoeken zoals El Corte Inglés. Let wel op met het plannen van een dagje winkelen. Meestal zijn de winkels tijden de ‘siësta’ van ongeveer 13.30 tot 16.00 uur gesloten. Grote winkelketens en winkelcentra zijn vaak wel de gehele dag geopend.

Wanneer je graag een markt bezoekt, dan is het raadzaam vroeg uit de veren te gaan. De meeste markten worden namelijk ’s morgens georganiseerd. De grootste markt is te vinden in de stad Consell. Deze rommelmarkt heeft veel uiteenlopende handelswaar die er op soms creatieve wijze tentoon wordt gesteld. Een andere grote markt is op donderdag te vinden bij de plaats Inca. Hier zijn dan veel verse producten, sieraden, kleding en ambachtelijke souvenirs te vinden.

Porto Pi
Dit ruim 140 winkels tellende winkelcentrum heeft een aantal leuke merken in huis. Onder de merken bevinden zich namen als Calvin Klein, Naïef, Lacoste, Mango, Pepe Jeans, Pull & Bear en United Colors of Benetton. Zelf een hapje eten is er mogelijk. Er zijn namelijk een aantal leuke restaurants en fastfood ketens gevestigd.
Porto Pi
Avenida Gabriel Roca 54, Palma de Mallorca

Festival Park Mallorca
Iets ten noorden van Palma ligt een groot outlet winkelcentrum met een enorme keuze aan winkels, eetgelegenheden, bars en amusement. Er is een bioscoop, bowling, een springkasteel en nog heel veel meer om te ontdekken.
Festival Park Mallorca
Carretera Palma Inca