Vervoer in Bilbao

Hoewel de stad erg goed te belopen is, kun je bij moeheid in Bilbao de metro, tram, bus, fiets of taxi nemen. De metro rijdt vooral op de rechteroever van de Nervión. Neem de bus of de fiets als je in een ander stadsdeel moet zijn. Bilbao bekijken op een boot is ook mogelijk.

Fietsen
De gemeente legt steeds meer fietspaden aan, waardoor het steeds aantrekkelijker wordt om te fietsen in de stad. Enkele bedrijven waar je een fiets kunt huren:

Zubero Ciclos
Calle Diputación 3

Ciclos Maestre
Calle Licenciado Poza 60 

Bus
Een enkeltje met de bus in Bilbao  kost € 1,25. Download hier een overzicht van de buslijnen van Bilbobus of download de Bilbao Bus app voor vertrektijden.

Tram
De tram rijdt in Bilbao een halve cirkel om Abando, langs de rivier en passeert ook het Guggenheim. Voor meer informatie en haltes kijk je op de website van Euskotren. Een enkeltje kost € 1,25.

Metro
Voor flinke afstanden is het handig om de metro te pakken in Bilbao. Bekijk hier de metroplattegrond, of vraag om een plattegrond bij een metrohalte. Enkeltjes vanaf €1,50 (afhankelijk van het aantal zones). Een dagkaart kost €  4,60 per persoon, een vijfstrippenkaart heb je voor € 5,-.

Boot
Met Bilboats bekijk je de stad vanaf het water. Om 13.00, 16.00, 18.00 uur maakt de Bilbaot tochtjes over de rivier, onder meer langs het Guggenheim. € 10,- per persoon.
Bilboats
Plaza Bio Baroja, Bilbao