Bilbao, Spanje

Bilbao

Bilbao

Bilbao is populair onder citytrippers. Ooit was de grote havenstad aan zee in het noorden van Spanje een grijze en troosteloze plek. Maar ‘El Botxo’ (het gat), zoals haar inwoners de stad glimlachend noemen, is allang geen lelijk eendje meer. Ingesloten tussen de bergketens Pagasarri en Artxanda en de Cantabrische zee bij de Baai van Biskaje, is Bilbao opgeklommen tot een van de leukste bestemmingen van Spanje.

Langs de rivier de Nervión prijkt sinds 1997 het Guggenheim, de blikvanger van de stad. Aan dezelfde kant van de rivier ligt het moderne gedeelte van Bilbao waar je prima kunt winkelen. Het historisch stadscentrum bevindt zich aan de andere kant van de rivier, steek hiervoor een brug over. Vanaf het kathedraalplein in Begoña geniet je een panoramisch uitzicht over de stad.

Spanjaarden bezoeken Bilbao graag, vooral vanwege de gastronomie. Je hoeft maar een blik op de kleine culinaire kunstwerkjes met een satéprikker (pinxtos) te werpen, en je weet precies waarom. Omdat Bilbao een stad aan zee is, kun je er ook de lekkerste verse vis en zeedieren eten.

Bilbao in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Vliegtuigmaatschappijen naar Bilbao

Op Aeropuerto de Bilbao:

Luchthavens bij Bilbao

 • Aeropuerto de Bilbao

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam:
  Afstand tot centrum stad: 10 km.

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  Vanaf de luchthaven rijdt bus A3247 in 25 minuten naar het centrum van Bilbao. Een ticket kost € 1,40. In juli en augustus rijdt de bus iedere 15 minuten, de rest van het jaar iedere 20 minuten. Een taxi naar de stad kost zo'n €25,-, die brengt je in ongeveer 15 minuten naar je hotel in Bilbao.

Reisperiode & klimaat

De beste reistijd voor Bilbao is van juni tot en met augustus/september. Omdat het in Bilbao niet zo snel te warm wordt, kun je hier in de zomermaanden prima naartoe om een stedentrip te vieren. En mocht het onverhoopt toch een keer tropisch warm worden, dan kun je verkoeling zoeken op het strand van Bilbao. Het zeewater zorgt daar het hele jaar door voor voldoende verfrissing.

Weersverwachting voor Bilbao

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Bilbao kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Bilbao kun je terecht op de volgende websites:
Bilbao bezienswaardigheden top 10
Bilbao voor beginners
Bilbao tips
Bilbao top 10
Bilbao in één dag
bijzondere plaatsen in Bilbao