Winkelen in Bilbao

In het moderne stadsdeel nabij het Guggenheim in Bilbao vind je warenhuizen, internationale ketens en traditionele winkels. Voor hippe winkels ga je naar de straten Hernani, Lamana en Dos de Mayo. Winkels zijn geopend van 10.00 – 13.30 uur en van 17.00 – 20.00 uur.

Traka Barraka
Ontwerpers Iratxe Ostolozaga y Olatz Eskiroz verkopen in deze shop in Bilbao kleurige en retro vrouwenkleding. De stijl is vintage, funky en vol grafische patronen.
Dos de Mayo 3, Bilbao

Litterae Mundi
Probeer een aantal zinnen te lezen uit een Baskisch boek in deze interculturele boekwinkel. De eigenaars vinden het vast niet erg, want ze organiseren ook workshops over interculturele communicatie.
Dos de Mayo 16 

Garabat
Winkel-galerie in Bilbao waarin alles draait om de wereld van de tekeningen en illustraties. Hier koop je kleurplaten, stiften, posters, kaarten en hebbedingen met daarop een bijzonder grafisch beeld.
Garabat
Calle Carniceria Vieja 19, Bilbao 

Tokyostory
Sfeervolle winkel met meubilair uit de jaren ’50, ’60 en ’70. Koop hier een vintage lamp, een bijzondere vaas of een uniek meubelstuk.
Tokyostory
Dos de Mayo 12 

Basandere
Winkel-galerie nabij het Guggenheim in Bilbao met Baskische, veelal handgemaakte, producten zoals makilas, argizaiolas en txapelas.
Calle Iparraguirre 4

Souvenirs van Bilbao
Txapela is een Baskische baret te koop bij o.a. Recuerda Bilbao op Plaza de Santiago 3. Meer souvenirs koop je bij Tentaciones in de straat Buenos Aires nummer 2.

Markten in Bilbao:
Overdekte markt
Eén van de grootste markten van Europa is de overdekte versmarkt Mercado de la Ribera in Bilbao. Koop hier vis, vlees, fruit en groente in één van de 200 winkels, verspreid over 3 verdiepingen. Leuk: de art deco-elementen in het gebouw uit 1929.
Calle de la Ribera, Bilbao 

Vlooienmarkten
Op de eerste zaterdag van de maand is er een vlooienmarkt in de straat Dos de Mayo.

Op Plaza Nueva wordt er elke zondagmorgen een vlooienmarkt gehouden. Snuffel tussen de tweedehandsboeken, ruil postzegels of bekijk de kraampjes met huisdieren (van muizen tot vogels). Ook straatartiesten kiezen deze plek uit voor hun performance.

Bloemenmarkt
Op Plaza del Arenal in Bilbao kun je op zondagochtend op de markt bloemen kopen.