Gratis & goedkoop in Bilbao

Een weekendje Bilbao hoeft niet duur te zijn. Veel dingen kun je gratis doen of goedkoper met de Bilbao kortingskaart.

Bilbaocard
De Bilbaocard biedt gratis openbaar vervoer en 10 tot 15 % korting op de entree van musea in Bilbao. Extra voordeel behaal je bij restaurants en in winkels. Vanaf € 6,- te koop, online via de website van Bilbao Turismo of bij diverse toeristeninformatiecentra, bijvoorbeeld op Plaza Ensanche 11, Abandoibarra Etorbidea 2 en Plaza Arriaga (onder Teatro Arriaga).

iLike Bilbao
Download deze app van Bilbao en neem je telefoon mee als reisgids!

Parque de Doña Casilda de Iturrizar
Deze groene oase heeft als bijnaam ‘het eendenpark’ en is het grootste stadspark van Bilbao. Naast een eendenvijver, tref je er fonteinen, sculpturen en een kunstmuseum. Schuil voor de felle middagzon onder de pergola’s, versierd met Moors beschilderde keramiektegels.
Avenida Bandoibarra, tegenover de Euskalduna concerthal 

Fuente del Perro
Ben je een hondenliefhebber? Bekijk dan de ‘hondenfontein’ in de ‘hondenstraat’. Deze dankt zijn naam aan drie kranen die leeuwen hadden moeten voorstellen, maar meer op honden lijken.
Calle del Perro 2, Bilbao

Zubizuribrug
Zubizuri, Baskisch voor ‘witte brug’, vormt een opvallende verbinding van twee stadsdelen in Bilbao, gescheiden door de rivier de Nervión. Santiago Calatrava, architect van het vliegveld, heeft de brug ontworpen. Vanaf de brug heb je een mooi uitzicht op het Guggenheim Museum.

Meer zien?
Met de bus sta je zo in een andere stad. Een enkeltje San Sebastian kost € 9,- en duurt zo’n anderhalf uur. De bus naar Guernika kost iets meer dan € 2,- en doet er drie kwartier over. Je kunt hier bijvoorbeeld het vredesmuseum bezoeken.