Hotels in Bilbao

Het aanbod van hotels in Bilbao is zeer gevarieerd. Je kunt slapen in een backpackershostal in het centrum of in de studentenwijk Deust. Ontbijt, koffie en thee is bij de meeste hostals bij de prijs inbegrepen. De meeste hotels in de hogere prijsklasses in Bilbao bieden uitzicht over het Guggenheim. Aan zee slapen, in Getxo, is natuurlijk ook een optie.

Moon Hostel Bio
Dit hostal met 92 bedden is de perfecte plek in Bilbao om medereizigers te leren kennen. Bijvoorbeeld in de smaakvol ingerichte loungezaal, de tuin of eetzaal. Pluk zelf je kruiden uit de tuin van het hostal.
Moon Hostel Bio
Calle Luzarra 7 (metro Deusto)

Bilbao Akelarre Hostel
Gevestigd in de studentenwijk Deusto in Bilbao, en een klein half uur lopen van het Guggenheim museum. De kleuren rood en zwart overheersen in deze jeugdherberg. Boek een dorm-bed of tweepersoonskamers. Badkamers zijn gedeeld.
Bilbao Akelarre Hostel
Calle Morgan 4-6 

Botxo Gallery – Youth Hostel Bilbao
Voor wie niet genoeg kan krijgen van het Guggenheim is dit hostal dé plek: het hostal biedt uitzicht op de rivier én het museum in Bilbao. Het hostal is tevens een kunstgalerie.
Botxo Gallery
Avenida de las Universidades 5

Pil Pil Hostel
Groot pluspunt van dit centraal gelegen hostal zijn de aardige medewerkers. Dichtbij het centrum van Bilbao en het openbaar vervoer (bus en trein). Verder is het netjes onderhouden en fris en vrolijk. Fietsen te huur voor € 5,- per dag. Pil Pil is een Baskisch gerecht.
Pil Pil Hostel
Av. Sabino Arana 14 (metro San Mamés)

Hotel Artetxe
Geschikt voor wie op een rustige plek buiten Bilbao wil verblijven of een parkeerplaats nabij zoekt. Vanaf het verblijf moet je 3 kilometer lopen naar een kabelbaan die je naar het centrum van de stad brengt.
Hotel Artetxe
Carretera Enekuri-Artxanda km 7
€€

Miró Hotel
Chique boetiekhotel in nabij het Guggenheimin Bilbao, ontworpen door modeontwerper Antonio Miró. De kamer zijn minimalistisch ingericht. In de bar van het hotel kun je een privé-fotocollectie bewonderen.
Miró Hotel Bilbao
Allameda mazarredo 77
€€
Gran Hotel Domine *****
Luxueus en hip designerhotel in Bilbao dat opvalt door haar 26 meter hoge kunstwerk van Mariscal. Ontbijten doe je in een prachtige ontbijtzaal met een panorama-uitzicht over de stad. Sommige kamers bieden zicht op het Guggenheim. Fitness en wellness aanwezig.
Gran Hotel Domine
Alameda de Mazarredo 61
€€€

Hotel Embarcadero****
Liever aan zee slapen? Overnacht dan in dit deftige hotel aan zee en met uitzicht op de hangbrug in Bilbao. Stijlvol ingericht. Een perfecte plek om tot rust te komen: loungen op de pluche banken of staren naar zee vanaf een (zonnig) terras.
Hotel Embarcadero
Avenida Zukazarte 51, Las Arenas,
€€€