Winkelen in Alicante

Ook voor shopaholics is Alicante een prima bestemming. De prijzen liggen hier nog een stuk lager dan in de grote zus-steden Valencia en Barcelona en dat is natuurlijk mooi meegenomen. Alicante is beroemd om zijn leer- en schoenfabrieken, waarvoor je dan ook prima zult slagen in de stad. Andere typisch producten zijn de turrón en kleurige keramiek.

Rambla de Méndez Núñez
De Rambla de Méndez Núñez is dé winkelstraat van Alicante, hier vind je vooral de grote ketens en bekende merken kleding, schoenen en sieraden. Voor de kleinere boetiekjes loop je de straatjes tussen de Rambla en Avenida de Frederico Soto in.

PlazaMar 2
Zeker in de zomer, wanneer het in Alicante erg warm kan zijn, is een koele shoppingmall, waar je veel winkels onder één dak vindt geen slecht idee. Plazamar 2 is een vrij nieuw ´centro comercial´, zoals een winkelcentrum in het Spaans heet en ligt vlakbij het stadstrand Postiguet. Hier kun je eindeloos winkelen, een hapje eten of naar de film gaan.

Plaza Mar2
Avenida de Denia, Valencia

Turrones Espi
Natuurlijk verlaat je Alicante niet zonder een voorraadje turrón. Bij Turrones Espi verkopen ze diverse soorten turrón, maar hun specialiteit is hun prijswinnende turrón de Jijona.

Turrones Espi
Calle López Torregrosa, 17

Calle Girona
Calle Girona is dé straat voor schoenen en tassen! Bij Botticelli of Atika verkopen ze zonnige sandaaltjes, mooie muiltjes en hippe sneakers van Spaanse ontwerpers en merken, zoals Camper. Een bijpassende tas op de kop tikken vormt er ook geen enkel probleem.

Ceramica Popular
Bij binnenkomst bij Ceramica Popular lijkt het alsof je een beetje terug gaat in de tijd. In het stoffige, ouderwetse winkeltje vind je een uitgebreide collectie handgemaakte tegeltjes en aardewerk.
Adres: Avenida De Alfonso X El Sabio,

Markten

Mercado Central
De Mercado Central is gevestigd in een Art Nouveau markthal uit 1912. Je vindt er tientallen kraampjes vol kleurig fruit, verse groenten en vis en natuurlijke enkele barretjes en restaurantjes waar de marktkooplieden hun café drinken of een tapa eten.

Avenida Alfonso X El Sabio, Alicante

Esplanada
Op de boulevard, de Esplanada vind je de ´hippiemarkt´ van Alicante: kleurrijke kraampjes met sieraden uit India, wierrook, leren sandaaltjes of tassen uit Spanje of tassen. De prijzen vallen er erg mee en het is leuk om langs de kraampjes te slenteren.