Alicante, Spanje

Alicante

Alicante

Alicante ligt aan de zuidoostkust van Spanje. Modern en authentiek komen hier samen en er heerst weer net even een ander vleugje Spaans temperament. De 250 km lange kustlijn van de Costa Blanca is prachtig: steile rotswanden afgewisseld met gouden stranden en beschutte baaien. Moderne en toeristische badplaatsen worden afgewisseld met kleine dorpjes en natuurparken in het binnenland. Het klimaat is hier mild: zachte winters en lange zomers. Doordat het buitenlandse toerisme hier wat minder doorgezet heeft proef je hier nóg meer de authentieke Spaanse sfeer.

Alicante is ideaal voor een stedentrip zonder haast. Je kunt heerlijk door de stad slenteren en genieten van karakteristieke Spaanse steegjes of een bezoek brengen aan één van de musea. Het strand, de prachtige promenade bij de jachthaven en de oude stad liggen allemaal op loopafstand van elkaar.

De vele terrasjes passen bij het rustige tempo van de stad. Pas laat op de avond wordt het er druk en wordt er genoten een goed glas wijn of bier en tapas

Alicante in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Luchthavens bij Alicante

 • Alicante Airport

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam:
  Afstand tot centrum stad: 10 km.

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  Het vervoer tussen het vliegveld en de stad is prima geregeld. Bus C-6 rijdt iedere 20 minuten tussen het vliegveld en Plaza Puerta del Mar in Alicante. De busrit naar het centrum van Alicante duurt 25 tot 30 minuten en kost € 1,00. Je kunt ook een taxi nemen naar Alicante. Kosten: 20 euro. Naar Benidorm kost een taxi 70 euro.

Reisperiode & klimaat

De zomer is de beste reistijd voor Alicante. Met name de periode juni tot en met augustus is het heerlijk vertoeven op de stranden van de stad. Ga je echt voor een stedentrip naar Alicante? In dat geval kun je de warmste maanden juli en augustus misschien beter vermijden. Mei en september zijn in dat geval heerlijke reismaanden.

Op klimaatinfo Alicante lees je alles over het klimaat van Alicante.

Weersverwachting voor Alicante

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Alicante kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Alicante kun je terecht op de volgende websites:
Alicante voor beginners
Alicante informatie
Alicante in 24 foto’s
Alicante bezienswaardigheden top 10