Gratis & goedkoop in Alicante

Een stedentrip Alicante hoeft niet duur te zijn. Wandelen door de oude stad en een bezoek aan het kasteel en de tuinen kost niets. Ook het strand is gratis en bovendien kun je er prima picknicken. De inkopen hiervoor doe je gezellig en goedkoop. Prijzen in Alicante liggen over het algemeen bovendien nog een stuk lager dan in grote Spaanse steden zoals Madrid of Barcelona. Je kunt er zonder al te veel moeite nog een kop koffie of een biertje voor € 1 krijgen.

La Explanada
Op de Explanada, de promenade langs het strand van Alicante is het goed toeven. Zo´n 400 palmbomen aan weerszijden zorgen voor een fijne schaduw. Je kunt er heerlijk flaneren of even uitrusten op de vele terrasjes en bankjes. Ook is er een muziekpaviljoen, waar in de zomer vaak gratis openluchtconcerten worden gegeven en een kleine hippiemarkt.

Gratis Musea
De meeste musea en bezienswaardigheden in Alicante zijn gratis toegankelijk, zoals het MUBAG en het MACA.

Castillo de Santa Bárbara
Het Castillo is gratis te bezoeken en je hebt er een geweldig uitzicht over de stad, de haven en de zee. De tuinen van het kasteel zijn ideaal voor een picknick!

Goedkoop (tapas) eten
Het feit dat Alicante een studentenstad is en nog niet overspoeld door buitenlandse toeristen zorgt ervoor dat je in Alicante nog goedkoop kunt eten. De meeste restaurants bieden een voordelig lunchmenu en op de terrasjes in de oude stad kun je voor weinig een biertje met wat tapas eten.

Centro Cultural Las Cigarreras
In dit nieuwste culturele centrum in Alicante, gevestigd in een oude tabaksfabriek, is bijna dagelijks iets te doen. Theater- , filmvoorstellingen en concerten zijn er enorm goedkoop (3 euro) of zelfs gratis. Loop er even binnen voor het programma. Ook in architectonisch opzicht is de gerestaureerde fabriek interessant en een bezoekje waard.

Calle San Carlos, 78