Eten & drinken in Alicante

De Mediterraanse keuken van Alicante kenmerkt zich door verse producten, verse vis en schelp- en schaaldieren, olijfolie en natuurlijk de rijstgerechten (arroces), zoals paella. De beste tapas in Alicante eet je in de oude stad op een van de gezellige terrasjes.

Voor de Spanjaarden is het heel gewoon om laat op de avond nog uitgebreid te dineren. Ook in Alicante ontkom je niet aan het Spaanse ritme, pas na een uur of 10 lopen de vele terrasjes vol. De gezelligheid gaat dan nog tot diep in de nacht door.

De provincie Alicante en met name de stad Jijona staat bekend om turrón, een soort nougat gemaakt van amandelen, honing en eiwit. Deze zoete delicatesse wordt vooral rond kerstmis gegeten, maar is in Alicante het hele jaar door te koop. In de zomer is de ijsvariant ´helado de turrón´ een absolute aanrader!

El Trellat
Vlakbij de Mercado Central in Alicante ligt het kleine, vriendelijke El Trellat. De menu´s zijn hier erg goed. Je kiest een voorgerecht uit het buffet, gevolgd door een hoofdgerecht naar keuze en je sluit af met een dessert. De toetjes zijn de specialiteit van het huis!

Restaurante El Trellat
Calle de Capitán Segarra 19, Alicante

Taberna Alicantina
Een tyische, authentieke Spaanse tapas bar. Zittend aan de bar proef je verschillende tapas uit de vitrine en drink een biertje of een wijn uit het vat. Probeer zeker hun croquettas of de huisgemaakte paella!

Taberna Alicanta
Plaza Nueva, 3

Color de Especias
De inrichting van het restaurant is gezellig en intiem. Op de kaart vind je creatieve varianten op de Mediterraanse keuken. Een prima plekje om te lunchen in Alicante.

Color de Especias
Calle de Médico Pascual Pérez 25
€€

Bíomenú
Biomenú is een verademing voor vegetariërs. Op de kaart staan lekkere vegetarische gerechten zoals vegetarische burgers en quesedilla´s. Of kies verschillende gerechten uit de uitgebreide saladebar (prijs per gewicht).

Biomenú Restaurant
Calle Navas 17

La Taberna del Gourmet
De kwaliteit van de ingrediënten staat voorop bij La Taberna del Gourmet in Alicante en dat proef je! Verse vis, vlees en groente, de beste olijfolie en een erg goede wijnkaart. Alle gerechten kun je hier in kleine en grote porties bestellen.

La Taberna del Gourmet
Calle San Fernando, 1 
€€