Eten & drinken in Bratislava

Bratislava telt een groot aantal restaurants, biercafés en koffiehuizen. De Slowaakse keuken is een genot voor vleeseters die niet van groenten houden. Het nationale gerecht is bryndzové halušky, een combinatie van gnocchi met verse schapenkaas en spek. Verder zijn er veel gerechten die uit de Hongaarse of Oostenrijkse keuken komen zoals Wiener schnitzel, goulashsoep en zuurkoolsoep.

In de zomer heeft Bratislava een ongekend aantal terrasjes waar je je te goed kunt doen aan koffie met gebak, warme chocolademelk en ’s winters, maar dan natuurlijk binnen, warme wijn.

Bratislava Flag Ship
Neem plaats op het uitnodigende terras en je waant je in een paradijs. Op het menu prijken Slovaakse specialiteiten zoals zuurkoolsoep en rundergoulash. Kom na zessen om Zlaty Bazant te drinken, uit de tap, regelrecht van de brouwerij. WiFi gratis.

Bratislava Flag Ship
Namestie SNP, Bratislava

Beer Palace
Bier Palace is een aanrader voor liefhebbers van bier en de Slovaakse keuken. Dit is de juiste plaats in Bratislava om knoflooksoep geserveerd in een uitgehold brood of varken, kool en knoedels te proeven. Bestel een grote pul Zlaty Bazant, Gouden Fazantbier, en je bent Slovaak tussen de Slovaken!

Beer Palace
Gerkeho 5, Bratislava

Palacinka Lacinka
De lekkerste palacinka, pannenkoekjes, eet je in Palacinka Lacinka. Prachtig retro interieur waar de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw herleven. Zoete of hartige vulling is een moeilijke keuze, combineren kan ook. Heel lekker en bijna niet te weerstaan zijn de pannenkoeken met nougat en zwarte bessen of met kokosnoot en rum.

Palacinka Lacinka
Sancova 18, Bratislava

Cokoládovna pod Michalom
Chocoladeliefhebbers opgepast! Dit chocoladewinkeltje annex café is zo aantrekkelijk dat het een reden is om Bratislava steeds opnieuw te bezoeken. Wat is er beter dan op een koude winterdag je handen te warmen aan een mok heerlijke chocolademelk. Kies er wat bonbons bij en je hebt paradijs op aarde…

Cokoládovna pod Michalom
Hurbanovo námestie 1, Bratislava

Café Axioma
Kom hier niet wanneer je honger hebt want Café Axioma schenkt alleen koffie. Kom wel wanneer je de beste koffie wil drinken van Bratislava, wil bijpraten met vrienden of rustig een boek wil lezen. Café Axioma is een eersteklas koffiehuis: kies uit 100% Arabica koffie uit Mexico, Sumatra, Colombia of Ethiopie. Geen koffie liefhebber? Drink dan witte, groene, zwarte of kruidenthee. Kies een boek uit een van de boekenkasten. Is het zo spannend dat je het uit wil lezen? Je kunt het voor €1 kopen. Gratis WiFi.

Café Axioma
Adres: Cintorínska 3/b

Restaurant Hostinec u Deda
Eten zoals bij opa thuis (deda is slovaaks voor opa). Dit kleine restaurant ademt de sfeer van je grootouders maar dan wel met een gratis WiFi verbinding. De muren en plafonds zijn behangen met spulletjes die je doen denken dat je in een tweedehands rommelwinkeltje bent. Dit is de perfecte plaats om kennis te maken met de Slowaakse keuken.

Hostinec u Deda
Zaluzicka 49, Bratislava
€