Eten & drinken in Verona

Een bezoek aan Verona is niet compleet zonder een glas Valpolicella, een Aperol Spritz en een breed scala aan lokale lekkernijen. Van de eerste cappuccino ’s ochtends tot een drankje na het diner: mis onderstaande adressen voor een heerlijke lunch of diner in Verona niet!

Romantiek over de tong
Vlak bij het huis van Julia maakt Pasticceria Bar Cordioli de zogenaamde Baci di Giulietta (Kussen van Julia) en Sospiri di Romeo (Zuchten van Romeo). Het proeven van deze romantische lekkernijen van chocolade en noten is een must tijdens je bezoek aan de stad en het meest gewaardeerde souvenir dat je voor de achterblijvers mee kunt nemen.
Pasticceria Bar Cordioli
Via Cappello 37/39, Verona

Oudste ijssalon van Verona
Gelateria Savoia is al sinds 1939 een begrip in Verona. Het is de oudste ijssalon van de stad, en dankzij de ligging, vlak bij de Arena, is het er altijd druk. Wie geen zin heeft in een ijsje, bestelt hier de onovertroffen semifreddo.
Gelateria Savoia
Via Roma 1, Verona

Schitterend theater
Bij Caffè al Teatro, vlak bij de Arena, strijk je niet alleen neer voor een kopje koffie, maar ook en vooral voor het schitterende schouwspel dat hier elke dag opnieuw door de inwoners van de stad wordt opgevoerd, gewoon omdat ze langs je heen flaneren in mooie outfits, druk gebarend of pratend in hun telefonino.
Caffè al Teatro
Via Roma 10A, Verona

Meer dan 100 soorten koffie en thee
Je zou het misschien niet verwachten van het kleine Caffè Tubino (met vier tafeltjes in een zeer beperkte ruimte), maar in deze bar worden meer dan honderd soorten koffie en thee verkocht en geschonken. Ook zijn er kopjes en potten te koop, zodat je thuis de sfeer van Tubino kunt herbeleven.
Caffè Tubino
Corso Porta Borsari 15, Verona

Casa Mazzanti
Overal op het Piazza delle Erbe is het goed toeven, maar bij Casa Mazzanti zou je de hele dag door kunnen brengen, van de eerste cappuccino tot en met een cocktail of grappa voor het slapengaan.
Casa Mazzanti
Piazza delle Erbe 32, Verona
€€

Aperitivo
Aan het einde van de middag is het tijd voor een goed glas Valpolicella, een andere wijn uit de omgeving of een Aperol Spritz, vergezeld van allerlei lekkere hapjes. De beste adressen n Verona voor een aperitivo in Veronese stijl zijn Viaroma 33 (aan de Via Roma 33) en Cappa Caffè (Piazzetta Brà Molinari 1).

Wijnproeverij
Het Istituto Enologica Italiano organiseert regelmatig wijnproeverijen in de bij het instituut horende enoteca (met ruim 2000 etiketten). Bij elke wijn volgt een korte uitleg, maar de meeste tijd wordt uiteraard ingeruimd voor het proeven.
Istituto Enologica Italiano
Via Sottoriva 18, Verona
€€

Osteria Sottoriva
Bij deze osteria, die veel wordt bezocht door locals, eet je onder de arcaden aan de rivier de Adige in Verona. Hier worden eenvoudige, maar smakelijke maaltijden geserveerd voor een eerlijke prijs, zowel voor lunch als diner.
Osteria Sottoriva
Via Sottoriva 9a, Verona

Papa e Cicia
Zo’n 10 minuten van het historische centrum vind je deze trattoria met een cucina casalinga: gerechten zoals je die bij de inwoners van Verona thuis zou eten. Het menu is elke dag anders, maar altijd even smakelijk en bereid met regionale ingrediënten.
Papa e Cicia
Via Seminario 4, Verona

Enocibus
Claudio en Titty, de eigenaren van deze fijne osteria, zijn bekend om hun stinco di maiale (geroosterd varkensbeen). Ze serveren daarnaast ook soepen, pasta’s en maaltijdsalades en allerlei soorten wijn.
Osteria Enocibus
Vicolo Pomo d’Oro 3, Verona

Kunst
Tutt’Art (Alles Kunst) noemt zichzelf een bistrot prosciutteria. Er wordt inderdaad veel gebruik gemaakt van de authentieke Italiaanse ham, maar er staan ook tal van vegetarische gerechten op de kaart. Alleen al voor de sfeer en de inrichting een bezoekje waard!
Bistro Tutt’Art
Via San Nazaro 27, Verona
€€