Verona, Italië

Verona, balkon van Julia

Verona, balkon van Julia

Verona, de stad van Romeo en Julia – en dus van de romantiek. Verona in Noord-Italië is een van de meest geliefde bestemmingen voor een romantisch weekendje weg – en terecht. Deze stad heeft alles wat een Italiaanse stad moet bieden: charme, flair, een unieke sfeer, veel terrassen en barretjes voor een uitgebreide aperitivo, luxe winkels, lekkere delicatessen en prachtige bezienswaardigheden en uitkijkpunten.

Maar Verona biedt meer. We noemden Romeo en Julia al even, die hier volgens de overlevering hun sporen hebben nagelaten, maar ook de Arena is een bezoek meer dan waard, zeker ’s zomers, als er spectaculaire voorstellingen worden gehouden. Laat je betoveren door deze magische stad en word verliefd op het veelzijdige van Verona!

Verona in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Vliegtuigmaatschappijen naar Verona

Op Aeroporto Verona Villafranca:

Luchthavens bij Verona

 • Aeroporto Verona Villafranca

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 1 uur en 20 min.
  Afstand tot centrum stad: 7 km.

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  Er is een goede busverbinding tussen de luchthaven en het station van Verona. In slechts een kwartier brengt een bus van Aerobus je voor € 6,00 van het vliegveld naar de stad of vice versa. De bussen vertrekken elke 20 minuten van zowel het vliegveld als het station. Een taxirit duurt eveneens zo’n 15 minuten en kost ca. € 15,00. Van het station van Verona kun je verder reizen naar populaire bestemmingen als het Gardameer en Venetië

Reisperiode & klimaat

Een meer uitgebreid en overzichtelijk weeroverzicht vind je op klimaatinfo Verona

Weersverwachting voor Verona

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Verona kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Verona kun je terecht op de volgende websites:
Verona voor beginners
Verona informatie
Verona informatie
Verona bezienswaardigheden top 10