Winkelen in Verona

De modewinkels en boetiekjes vind je in Verona aan de Via Mazzini. Wie liever op zoek gaat naar oude Italiaanse kunst, kan terecht bij de antiekwinkeltjes en ateliers in de straatjes tussen het Piazza delle Erbe en de Sant’Anastasia. Verona is daarnaast ook een fijne stad om te food shoppen, zodat je de smaak van de stad ook thuis nog kunt proeven!

Tempel van de pasta
Must see is zeker de winkel La Botega de La Renga. Hier vind je een keur aan delicatessen, maar de specialiteit is de versgemaakte pasta. Vandaar ook de bijnaam ‘Tempel van de pasta’.
Piazza del Porto 12, Verona
€€

Lekkers sinds 1939
Bij Salumeria Albertini wordt al sinds 1939 elke dag het lekkerste uit de omgeving uitgestald. Van olijven en kaas tot wijn en vleeswaren, zowel lekker voor een romantische picknick ter plekke als als souvenir.
Antica Salumeria Albertini
Corso Sant’Anastasia 41, Verona
€€

Keuken vol Italianen
Bij Fazzini vind je allerlei Italiaanse apparatuur en benodigdheden voor in je keuken, zodat je met de bij Salumeria Albertini aangekochte spullen ook thuis aan de slag kan. Wat denk je bijvoorbeeld van een salamisnijder? Je kunt het zo gek niet bedenken, op culinair gebied, of deze winkel, die al sinds 1897 bestaat, heeft het!
Coltelleria Fazzini
Corso Sant’Anastasia 4, Verona
€€

Tafel van de toekomst
De architect die het designwinkeltje Il Ghibbelin Fuggiasco runt, neemt alleen spullen in zijn collectie op waarvan hij denkt dat ze in de toekomst op en om de tafel komen te staan. Veel hip design dus, van koffiekopjes tot stoelen.
Il Ghibellin Fuggiaso
Vicolo dietro SS. Apostoli 7, Verona
€€

Piccolo gioiello
Naast de San Giovanni in Foro vind je Gioielleria Borsari, een van de kleinste juwelierswinkeltjes ter wereld. Caterina Vantini verkoopt hier schitterende kleinoden, maar helaas niet voor een klein prijsje…
Gioielleria Borsari
Via Porta Borsari 20, Verona
€€€

Modegekte
Bij Folli e Follie Donna kun je je van top tot teen in Italiaanse modemerken steken. Het grootste deel van de collectie bestaat uit bekende merken, maar er worden ook steeds nieuwe kleinere labels in de collectie opgenomen. Mannen kunnen eveneens Italiaanse modeshoppen; om de hoek zit namelijk de herenmodezaak.
Folli e Follie Donna
Corso Porta Borsari 36, Verona
€€€

Retromode
Bij Lazzari kun je als vrouw uren doorbrengen met kijken, passen en kiezen in welke Italiaanse retro-outfit je ’s avonds aan het diner of in de Arena verschijnt.
Lazzari
Piazza delle Erbe 15, Verona
€€€

Bijzondere typografie
Wie zo gegrepen is door de liefde in Verona, dat hij meteen huwelijksuitnodigingen wil versturen, kan terecht bij Tipo Arche. Hier vind je ook prachtig briefpapier, voor als je Julia om liefdesraad wil vragen… Minder zoetsappig op dit adres, maar zeker de moeite waard: het museum voor graphic art.
Tipo Arche
Via Santa Maria in Chiavica 3, Verona
€€

Markten
De leukste markt vindt elke dag (behalve op zondag) plaats op het Piazza delle Erbe. Voor dag en dauw stallen de piassaroti, de marktlui, hun groente, fruit, delicatessen en andere producten uit op wagens en kraampjes onder de witte parasols. Naast de markt op het Piazza delle Erbe kent elke wijk in Verona zijn eigen markt. De grootste daarvan zijn de dinsdagmarkt in de Via Plinio en de zaterdagmarkt bij het stadion (Piazzale Olimpio).

Elke derde zaterdag van de maand vindt er op het plein bij de Basilica di San Zeno een grote antiekmarkt in Verona plaats, met onder andere antiek, meubels, juwelen en schilderijen.