Gratis & goedkoop in Verona

Genieten van alle moois en lekkers in Verona hoeft niet duur te zijn. Sowieso zijn kerken altijd gratis toegankelijk. Wie meer culturele bezienswaardigheden wil bezoeken, doet er goed aan de Verona Card aan te schaffen. Een onbetaalbare tip: verzegel je liefde aan de Ponte Pietra!

Verona Card
De Verona Card biedt gratis entree bij musea en monumenten. Er is een kaart voor twee dagen (€ 15,00) en een kaart voor 5 dagen (€ 20,00). De kaart is verkrijgbaar bij de aangesloten musea en monumenten, bij tabacchi (tabakwinkels) en bij de IAT (soort VVV). Meer informatie op de website van de Verona Card.

Brug der Liefde
De Ponte Pietra is de oudste en de bekendste brug van Verona. Niet alleen omdat deze brug zo’n mooi uitzicht op de stad biedt, wat zeker ’s avonds een romantische wandeling waard is, maar ook en vooral omdat de brug door verliefde inwoners en toeristen wordt gebruikt om hun eeuwige liefde te symboliseren. Hoe dat in zijn werk gaat? Heel simpel: koop een hangslotje, maak dat samen met je geliefde vast aan de brug en gooi het sleuteltje in het water. De liefde zal dan voor eeuwig zijn…

Een muntje voor een geliefde
Nog geen geliefde maar wel geïnspireerd door Verona’s romantische geschiedenis? Werp dan een muntje in de Pozzo dell’Amore, de Put van de Liefde, in de Vicolo Cieco Pozzo San Marco (net achter de Corso Borsari). De prins(es) op het witte paard zal dan binnen de kortste keren voor je neus staan…

Lang leve de liefde!
De liefde wordt in Verona elke dag opnieuw gevierd, maar in februari, rond Valentijnsdag, wordt er nog een schepje bovenop gedaan. Tijdens het festival Verona in Love, dat op Valentijnsdag begint en een paar dagen duurt, worden er allerlei bijzondere festiviteiten georganiseerd, waarvan er een aantal gratis toegankelijk is.