Vervoer in Verona

Verona heeft een compact, historisch centrum, waardoor de belangrijkste bezienswaardigheden als de Arena, Piazza delle Erbe en Castelvecchio allemaal goed te voet te bezoeken zijn.

Verona Bike
Verona op de fiets verkennen is dankzij het project Verona Bike makkelijker dan ooit. Op 20 verschillende punten in de stad kun je namelijk terecht om tegen een kleine vergoeding een fiets te huren, die je na een rondje langs de bezienswaardigheden of langs de rivier de Adige, ook weer op een van die 20 plekken kunt achterlaten. Dat aantal wordt nog uitgebreid tot 50 in de loop van 2013.

Het eerste half uur is het gebruik van de fiets gratis, daarna betaal je een kleine vergoeding (€2,00 per dag of € 5,00 voor een week). De eerste keer dat je gebruik maakt van dit zogenaamde bike sharing project betaal je € 5,00 inschrijfgeld. Je vindt de bike sharing punten o.a. bij de Porta Nuova, Piazza Brà, Via Cappello, de San Zeno, de Ponte Pietra en de Via Cavour.

Naar het Gardameer
Vanuit Verona ben je zo aan het Gardameer, het grootste meer van Italië. In een half uur ben je in Peschiera del Garda. Bezoek een van de schilderachtige stadjes als Sirmione en Lazise of neem een frisse duik.

Alle informatie over het Gardameer en omgeving vind je bij Gardameer-Nu.

Wijnroute
Rondom Verona worden goede wijnen gemaakt, zoals de Soave en de Valpolicella. Huur een middag een auto en rijd door de met wijnranken begroeide heuvels. Er zijn in de omgeving verschillende wijnroutes die je kunt volgen, met hier en daar een tussenstop bij een cantina om ook een beetje te kunnen proeven.
Strada del Vino Soave
Strada del Vino Valpolicella