Vervoer in Venetië

In het centrum van Venetië ga je of te voet, of te water. Een grote weelde van de stad is dat het helemaal autovrij is. Kom je met een eigen auto of huurauto aan? Dan kun je parkeren in een van de garages op Piazzale Roma. Vanaf daar vertrekken bussen naar het centrum. De stad zelf verken je vervolgens lopend en met het openbaar vervoer.

Bij Piazale Roma geldt er een vast tarief per 24 uur. De parkings op Tronchetto en bij treinstation Mestre zijn goedkoper en staan toe dat je een paar uur parkeert en betaalt. Lees meer over parkeren in Venetië.

Regelmatig zul je water over moeten, bijvoorbeeld de Canal Grande. Op verschillende plekken in Venetië word je met de traghetto, een pontje, naar de overkant gebracht. Voor deze dienst betaal je € 0,50 per overtocht.

Daarnaast kun je gebruik maken van de vaporetti, de waterbussen die regelmatig varen en je overal naartoe kunnen brengen. Let op: een los kaartje kost 7 euro, maar voor de vaporetto kun je ook kaartjes kopen die een hele dag of enkele dagen geldig zijn. Wie een specifieke bestemming of meer comfort zoekt kan een watertaxi nemen.

Gondels en cruise
Velen willen het niet missen: een romantisch tochtje door de kanalen van Venetië, in een gondel. Wel is een tochtje vaak kostbaar – voor zo’n drie kwartier varen betaal meestal tussen de 80 en 100 euro. Wie ondanks dat toch graag instapt, vindt daarvoor de mogelijkheid bij vrijwel iedere brug en natuurlijk ook aan het water bij Piazza San Marco. Een cruise met motorboot door de kanalen van Venetië is ook mogelijk.
Bekijk de verschillende mogelijkheden voor een gondelvaart of cruise in Venetië!