Winkelen in Turijn

De winkels in Turijn hebben vaak dezelfde stijl en allure als de palazzi en cafés in de stad. Er zijn meer dan 16.000 winkels te vinden, nog los van de 60 markten die er in de stad worden gehouden. En nergens is het fijner winkelen dan onder de portici, de galerijen die samen meer dan 18 kilometer beslaan. Ondanks het grote aantal winkels is Turijn overzichtelijk genoeg en kun je alles gemakkelijk te voet bereiken.

Goedkoop winkelen in Turijn doe je in de maanden januari, februari, juli en augustus. Dan is het uitverkoop in Turijn. Vanaf begin januari start de winteruitverkoop, begin juli is de zomeruitverkoop aan de beurt. Kortingen kunnen oplopen tot maar liefst 70 procent!

Piazza Castello
Je vindt in Turijn zowel luxe merken en producten als authentieke en ambachtelijke winkels. Een winkeltocht door Turijn begint op Piazza Castello, vanwaar de straten uitwaaieren in alle richtingen. De Via Roma en Via Lagrange bieden vooral grote modemerken en juweliers. Hier vind je ook enkele grote warenhuizen, zoals Coin en La Rinascente.

Via Po
In de omgeving van de Via Maria Vittoria, Via della Rocca en Via Principe Amedeo kom je juist de kleinschalige familiebedrijven en ateliers tegen. In de Via Po en Via Garibaldi is het eveneens heerlijk winkelen; deze zijn alleen toegankelijk voor voetgangers. Aan de Via Po vind je een hofleverancier van weleer, de koninklijke parfumerie I Profumi di Niche.

Koffiehuizen
Tussen het winkelen door kom je bij met een kop thee of koffie in een van de vele historische cafés die je onderweg tegenkomt. In veel van de elegante winkelstraten en koffiehuizen van Turijn staat een typisch Italiaans motto voorop: zien en gezien worden..

Markten
In Turijn wordt een indrukwekkend aantal markten gehouden: er zijn er ruim zestig te vinden in de stad! De grootste en meest bekende markt is Porta Palazzo (Piazza della Repubblica), die dagelijks te bezoeken is. Hier kun je terecht voor verse groente, fruit, vlees en kruiden, maar er wordt ook huisraad verkocht en je kunt er kleding en schoenen vinden.

Voor dat soort koopwaar kun je wellicht nog beter even ten noorden van Porta Palazzo een bezoek brengen aan de ‘balon’, de meest beroemde vlooienmarkt van Turijn. De Gran Balon, vernoemd naar de vele luchtballonnen die hier in de 19e eeuw opstegen, wordt iedere tweede zondag van de maand gehouden. Markthallen zijn eveneens te vinden in de Lingotto-fabriek, de fabriek waar ooit de Fiat werd geproduceerd. Hier vind je ook Eataly, een geweldige slow food-supermarkt.