Winkelen in Boedapest (Budapest)

Hoewel je in een stad als Boedapest op meerdere plaatsen goed kunt shoppen, doe je dat bij voorkeur toch vooral in het autovrije Váci utca. Naast de grotere merken zijn er ook nog kleinere boetiekjes te vinden. Ook is er een grote markthal ‘Nagy Vásárcsamók’ waar naast de toeristen zeker de lokale bevolking graag haar inkopen doet.

WestEnd City Center
Dit winkelcentrum is zeker tijdens de soms warme zomermaanden zeer geliefd. Verdeeld over drie verdiepingen vind je vooral modezaken met merken als Desigual, Gant, Gap, Guess, H&M en Mango. Maar er is nog veel meer. Zo heeft L’Occitane er een vestiging, zijn er bioscoopzalen te vinden en kun je er eten bij gezellige restaurants. Op het dak is een rustruimte ingericht waar tevens de kinderen heerlijk kunnen spelen.
WestEnd City Center
Váci út 1-3, Boedapest

Ecseri Piac
Op deze zeer grote rommelmarkt vind je allerlei spulletjes waaronder antiek en vintage. De markt is dagelijks geopend tot ongeveer vier uur. Op zaterdag en zondag stopt de markt iets eerder. De Ecseri Piac ligt in het zuidoosten van de stad in het stadsdeel XIX.
Nagykőrösi utca 156, Boedepest

Arena Plaza
In het oosten van de stad in het deel Pest ligt dit grote moderne winkelcentrum. Arena Plaza heeft grote merknamen in huis en is daardoor populair onder jongeren. Naast het brede winkelaanbod zijn er ook nog leuke horeca zaken te vinden en een grote bioscoop.
Arena Plaza
Kerepesi út 9, Boedapest

Gouba Gozsdu Bazaar
Liefhebbers van kunst komen op zondag extra vroeg hun bed uit om de Gouba Gozsdu Bazaar markt zonder al te veel drukte te kunnen bezoeken. Allerlei kunstenaars, ambachtslieden, knutselaars, ontwerpers en liefhebbers verzamelen zich op deze markt om zo hun liefhebberij te kunnen presenteren aan de bezoekers. Het straattheater zorgt voor veel gezelligheid en familiair plezier.
Gouba Gozsdu Bazaar
Kiraly utca 13, Boedapest