Boedapest (Budapest), Hongarije

boedapest250De levendige hoofdstad Boedapest ofwel Budapest van Hongarije wordt door de Donau rivier opgesplitst in twee delen. Het karaktervolle deel Buda ligt hierbij in het westen. Het meer zakelijke district Pest ligt aan de oostkant. De gebieden worden prachtig samengevat door de imposante Széchenyi-Kettingbrug (Széchenyi-Lánchid) uit 1849. De brug is vernoemd naar graaf István Széchenyi de Sárvár-Felsővidék, die nog altijd wordt gezien als de drijvende kracht achter de ontwikkeling van Hongarije.

Naast bijzondere bezienswaardigheden zoals de Burcht van Buda, het Hongaarse Parlementsgebouw of de vele badhuizen heeft de stad nog veel meer te bieden. Zo kun je er heerlijke winkelen, goede musea bezoeken of deelnemen aan het gezellige uitgaansleven. Met ruim tweeduizend jaar aan geschiedenis blijft de stad een interessante bestemming voor jong en oud.

Boedapest (Budapest) in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Reisperiode en klimaat

Doordat Boedapest op de grens van land- en zeeklimaat ligt, heeft het het beste van beide. De zomers kunnen lekker warm zijn en de winters koud met regelmatig veel sneeuw. Om de vele bezienswaardigheden van de stad goed te kunnen waarderen, is het aan te bevelen om de warmste periodes in juli en augustus te mijden. Houd er rekening mee dat sneeuwval in de wintermaanden kan leiden tot verstoringen van het vliegverkeer naar Boedapest.

Als je meer wilt weten over de temperaturen per maand, de kans op regen en de hoeveelheid zonneschijn voor Boedapest dan moet je op klimaatinfo Boedapest kijken.

 

Weersverwachting voor Boedapest (Budapest)

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Boedapest kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Boedapest kun je terecht op de volgende websites:
Boedapest in één dag
Boedapest top 10
Boedapest bezienswaardigheden
Boedapest informatie
Boedapest voor beginners
bijzondere plaatsen in Boedapest
Boedapest-Nu