Vervoer in Boedapest (Budapest)

De snelste manier om vanaf de luchthaven van Boedapest (Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér) naar het centrum van de stad te reizen is per taxi of mini bus. Van beiden staat er een aanmeld loket bij de uitgang van de luchthaven. Je bent dan in ongeveer drie kwartier tot een uur op plaats van bestemming. Een andere mogelijkheid is per bus. De rit duurt iets langer, maar is natuurlijk weer een stukje voordeliger. Helaas is de trein of metro geen optie. Wel kun je per bus naar een dichtbij gelegen metrostation om vervolgens per metro verder te reizen. Bus 200 brengt je naar de eindhalte Köbánya-Kispest waar je vervolgens met de roltrap boven een kaartje koopt voor de metro naar het centrum. De metro is wel heel bruikbaar in de stad zelf.

Het vervoer met de tram, metro of bus is het meest voordelig met een weekkaart. Deze kaart kost nog geen twintig euro en geeft je volledige vrijheid. Een dagkaart heb je al voor ongeveer zes euro.
’s Nachts rijden er nachtbussen op de meest belangrijke verbindingen. Ze rijden elk half en hele uur.

Openbaar vervoer Boedapest

Budapest Card
Er is ook een speciale Budapest Card. Hierbij koop je voor enkele dagen het recht voor het (gratis) gebruik van het openbaar vervoer, plus ontvang je diverse kortingen voor attracties, musea en andere bezienswaardigheden.
Tip: Bestel een Budapest Card van te voren online via Ticketbar.

Fietstours
Boedapest is ook een leuke stad om fietsend te verkennen. Met de fietstours van Baja Bikes fiets je samen met een gids langs de bezienswaardigheden en onbekende plekjes van Boedapest. Tijdens de tour geeft de gids ook tips over de leukste plekjes en restaurants waar je iets kan drinken of eten in Boedapest. Je kunt een fietstocht in Boedapest eenvoudig online boeken via Baja Bikes.