Gratis & goedkoop in Boedapest (Budapest)

In veel Hongaarse steden is het uit eten gaan zeer betaalbaar. Zoals in elk land, zijn de grote steden daarin duurder dan de kleinere plaatsen. Dit is niet heel veel anders in Boedapest. In vergelijking met Nederland blijven de prijzen heel acceptabel. Voor een leuk dagje uit hoef je niet per se veel geld op zak te hebben. De bezienswaardigheden van de stad Boedapest zijn dag vullend. Sommige musea hanteren gratis toegang op bijvoorbeeld de tweede zondag van de maand of op nationale feestdagen. En een wandeling door de stad kost natuurlijk niets. De wandeling sluit je dan bijvoorbeeld af met een glaasje Palinka gecombineerd met een heerlijke picknick in het enorme park Margit sziget. De benodigdheden haal je natuurlijk op lokale markten zoals Lehel tér Piac of Nagy Vásárcsarnok. Of wat te denken van een gratis en romantische zonsondergang vanaf de citadel van Buda?

Ludwig Múzeum
Binnen de muren van dit indrukwekkende museum staat de moderne en hedendaagse kunst centraal. Diverse pronkstukken van (inter)nationale kunstenaars worden hier op bijzondere wijze tentoongesteld. Het museum is met uitzondering van maandag alle dagen van 10.00 uur tot 20.00 uur geopend. Laatste zondag van de maand gratis toegang tot 26 jaar en kinderen onder de 18 jaar.
Ludwig Múzeum
Komor Marcell u. 1, Boedapest

Terror Háza Múzeum
Dit museum van terreur belicht het stuk geschiedenis waarin Hongarije te maken had met een nazi/communistisch tijdperk. Aan de buitenzijde van het gebouw hangen foto’s van slachtoffers van het regime die zijn overleden tijdens deze duistere periode van het land. In de kelder van dit museum kun je zien hoe men gefolterd werd om zo enige welwillendheid af te dwingen. De entree betreft enkele euro’s.
Terror Háza Múzeum
Andrassy ut 60, Boedapest

Free Budapest Tours
Een aantal jaren geleden waren er enkele meiden die gratis proffessionele rondleidingen gaven. Je mag na afloop natuurlijk altijd belonen voor hetgeen je hebt ontvangen. Dit bleek een doorslaand succes van een geweldig concept. Over het algemeen is men zo tevreden over de verkregen informatie en bezienswaardigheden, dat de meiden vrijwel altijd iets toegeschoven krijgen. Ervaar het zelf.
Free Walking Tours