Eten & drinken in Boedapest (Budapest)

Anders dan in de rest van Hongarije, is het uiteten gaan in Boedapest relatief aan de dure kant. Zoals in veel grotere steden eet je vaak het lekkerst en goedkoopst net buiten het centrum. Dit is niet veel anders voor Boedapest. De porties zijn aan de stevige kant en de keuze is groot. Niet alleen typische Hongaarse gerechten zoals gevulde paprika’s, goulash en pilav worden er geserveerd. De Italiaanse keuken en ook andere Europeese gerechten worden er genoeg gepresenteerd.
Omdat het Hongaarse eten redelijk gekruid wordt, vloeien de drankjes er goed bij. Met name de lokale wijnen staan vaak bovenaan het menu.

ZIZI Bubbles & Tapas
Wie denkt dat hij een Spaanstalig land moet bezoeken om heerlijke tapas te eten, heeft het mis. In het hippe boedapest zit namelijk het restaurant ZIZI waar je heerlijk kunt eten. Een dagmenu kost enkele euro’s en de tapas zijn zeer schappelijk geprijst. Zelfs de drankjes zijn heel betaalbaar.
ZIZI Bubbles & Tapas
Hercegprímás utca 12, Boedapest
€€

Hungarikum Bisztró
Echt authentiek Hongaars is op veel plekken in Boedapest wel te vinden. Echter een hele goede en heel betaalbare is Hungarikum Bisztró. Voor een paar euro heb je hier een ontzettend lekkere en verse maaltijd.
Hungarikum Bisztró
Steindl Imre utca 13, Boedapest

Taverna Dionysos
Dat je ook in een stad als Boedapest lekker ‘anders’ kunt eten bewijst dit restaurant. De Griekse keuken laat je verrassen door smaak en kwaliteit. Eenmaal binnen waan je je echt in een klein Grieks dorp, zoals ze zelf zeggen. De prijzen liggen iets hoger dan een gemiddeld Hongaars restaurant, maar dan nog is het heel betaalbaar.
Taverna Dionysos
Belgrád rakpart 16, Boedapest
€€€

Printa Cafe
Voor een uitstekend kopje koffie moet je beslist Printa bezoeken. Nog leuker is dat je de koffie nuttigt terwijl je de ogen uitkijkt in een knus en gezellig atelier. Allerlei bijzondere objecten, uitvindingen en decoraties zorgen voor een heerlijk rustpuntje op de dag.
Printa Cafe
Rumbach Sebestyen utca 10, Boedapest
€€