Winkelen in Parijs

Parijs wordt gezien als het Mekka van de mode-industrie. Grote namen uit de haut couture fashion scene worden hier vertegenwoordigd. Sterker nog, haute couture is zelfs ontstaan in Parijs. Namen zoals Coco Chanel, Elie Saab, Martin Margiela, Givenchy, Christian Dior en onze ‘eigen’ Victor en Rolf hebben hier allemaal een eigen atelier. Maar ook voor zeer exclusieve antiek en kunst zit je in Parijs goed. De stad weet als geen ander zijn schatten te exposeren.

Parijs is een prima stad om ideeën en inspiratie op te doen. Het straatbeeld verteld zijn eigen mode verhaal en menig etalage is als ware kunsttentoonstelling ingericht. Zeker aan de luxe Avenue des Champs-Élysées is het aanbod exclusief te noemen. De grote warenhuizen zoals Bazar de l’Hôtel de Ville (BHV), Galeries Lafayette, Le Printemps en Le Bon Marché zijn prima plekken om lekker te shoppen. Maar het leukste wat de stad op winkelgebied te bieden heeft zijn toch echt de kleine boetiekjes.

Tati
Naast de bekende grote luxe winkelcentra zoals hierboven beschreven, zijn er gelukkig ook enkele met heel betaalbare spullen. Tati is er zo één. Hier koop je allerlei spullen, kleding en huishoudelijke artikelen die zeer aantrekkelijk zijn geprijsd. Verwacht hier echter geen grote en dure merken. In Parijs zijn meerdere vestigingen te vinden.
Tati
Rue du Temple, Parijs
€ 

Shakespeare and Company
Liefhebbers van Engelse literatuur mogen beslist deze historische boekenwinkel aan het vijfde arrondissement niet overslaan. Het is niet zo maar een boekhandel. Het is een ontmoetingsplaats en voor wie een goed boek echt niet weg kan leggen zijn er zelfs bedden te leen. Regelmatig worden er ook lezingen gehouden.
Shakespeare and Company
Rue de la Bûcherie, Parijs
€ – €€

Village St. Paul
In het vierde arrondissement van Parijs bevindt zich de wijk Marais. Hier worden enkele binnenpleinen met elkaar verbonden en ontstaat er een soort van passage waarin uiteenlopende ondernemers hun vakmanschap uitoefenen. Denk hierbij aan antiekwinkels, delicatesse zaken, boetiekjes en galleries.
Village St. Paul
Rue Charlemagne – Rue Charles V, Parijs

Le Bon Marche
Dit luxe warenhuis is heel bekend in Parijs. Wat ooit in 1838 begon als een kleine bescheiden winkel, is vandaag de dag uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende winkelcentra van het land. Alle producten die je van een luxe warenhuis mag verwachten, zijn hier te vinden.
Le Bon Marche
Rue de Sèvres, Parijs
€€€