Hotels in Parijs

Parijs is een stad die bol staat van de romantiek. De sfeer die er heerst is in geen enkele andere stad zo te ervaren als hier. Er zijn dan ook heel veel hotels, B&B’s en hostels te vinden die een even warme uitstraling hebben. Er zijn particulieren die een kamer beschikbaar hebben voor toeristen. Zo’n verblijf noemt men ‘Café-Couette’.

Hotels zijn er in alle soorten en maten te vinden. Van prachtige koloniale hotels tot modern en van knus tot zeer zakelijk. De prijzen zijn vooral hoog naarmate je dichter bij het centrum bent. De duurste hotels liggen voornamelijk aan de Seine. Kortom, het is een kwestie van goed zoeken en op tijd boeken.

Familia Hotel
Dit sfeervolle hotel is zeer gunstig gelegen ten opzichten van St. Germain des Pres en de bekende Notre Dame. Prachtige smeedijzeren balkons sieren de gevel en de charme die zowel binnen als buiten wordt ervaren, wordt zorgvuldig in stand gehouden van opvolgende generaties.
Familia Hotel
Rue des Ecoles, Parijs
€€

Caumartin 64
Een nieuw fenomeen in grote steden is de mogelijkheid tot het huren van een appartement  Zeker voor gezinnen en grotere groepen wordt een overnachting dan opeens heel betaalbaar. Zeker gezien het feit dat je de mogelijkheid hebt om zelf te koken. Caumartin 64 is zo’n appartementen verhuurder. De appartementen zijn allen zeer smaakvol ingericht en van alle gemakken voorzien.
Caumartin 64
Rue de Caumartin, Parijs
€€

Paris Chambres
In het negende arrondissement dichtbij de theaters van Parijs ligt deze goed georganiseerde B & B. Zowel de omgeving als de B & B zelf zijn charmant te noemen. De kamers zijn klein doch praktisch ingericht. Naast het gebruik van de eigen kamer, de gedeelde badkamer en de tuin zijn er geen mogelijkheden tot het gebruik van de keuken en andere delen van het pand.
Paris Chambres
Rue St. Lazare / Rue Bourdaleoue cheminee, Parijs
€€