Aeroporto Alghero (Sardinië)

Het vliegveld Alghero Aeroporto ligt op ongeveer 10 kilometer van het centrum van de kustplaats Alghero in het noordwesten van het eiland Sardinië. De luchthavencode (IATA) is AHO. De luchthaven wordt ook wel Alghero-Fertilia Aeroporto genoemd, naar een ander nabijgelegen dorpje, Fertilia. Je kunt op het vliegveld zelf een auto huren of met een bus en taxi naar veel plaatsen in de buurt reizen. De dichtstbijzijnde grote stad is Sassari, die op een half uur rijden ligt. Wanneer je naar Cagliari, de hoofdstad van Sardinië wilt, ben je ruim twee en een half uur onderweg.

Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 2 uur
Afstand tot centrum stad: 10 km.

Trein naar centrum:
Metro naar centrum:
Bus naar centrum:
Tarief taxirit centrum:

Vliegtuigmaatschappijen op Aeroporto Alghero (Sardinië):

Bestemmingen vanaf Aeroporto Alghero (Sardinië):

Alghero (Sardinië)

Van 5.00 tot 23.00 uur is er een goedkope busverbinding tussen het vliegveld en het centrum van Alghero. Voor slechts € 0,70 brengt de bus je van het vliegveld naar de Via Cagliari in Alghero. Tickets kun je gewoon bij de buschauffeur kopen. De rit duurt een klein half uur. Een taxirit van het vliegveld naar de stad of vice versa duurt zo’n 20 minuten en kost circa € 25.

Airport Alghero biedt tevens verschillende mogelijkheden om een auto te huren, zodat je alle mooie plekjes van Sardinië kunt verkennen. Er zijn balies van o.a. Hertz, Avis, Sixt, Europcar en Easy Car. Via de website van Sunny Cars kun je alle aanbieders vergelijken en profiteren van verschillende aanbiedingen.