Abruzzo Airport (Pescara)

Aeroporto Internazionale d’Abruzzo of Abruzzo Airport, het kleine vliegveld van Pescara ligt ongeveer 5 kilometer ten zuiden van de stad in het centrale deel van Italië. De IATA-code van het vliegveld is PSR. Je kunt op de luchthaven Abruzzo Airport direct een auto huren of met een bus, trein en taxi naar het centrum van Pescara reizen. De reistijd bedraagt gemiddeld tien minuten tot een kwartier. Mocht je door willen rijden naar Rome met de auto, dan ben je ongeveer 3 uur onderweg.

Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam:
Afstand tot centrum stad: 5 km.

Trein naar centrum:
Metro naar centrum:
Bus naar centrum:
Tarief taxirit centrum:

Vliegtuigmaatschappijen op Abruzzo Airport (Pescara):

KLM
KLM

Bestemmingen vanaf Abruzzo Airport (Pescara):

Pescara

Vanaf de luchthaven kun je zowel met de taxi als met de bus naar het centrum van Pescara reizen, in 15 minuten ben je in de stad. De vertrektijden van de bus (nummer 38) sluiten goed aan op het vluchtschema; een kaartje koop je bij de ticketmachine en kost € 1 (enkele reis). Voor ongeveer € 15 brengt de taxi je naar het centrum van Pescara. Vanaf daar kun je eventueel per trein of bus verder reizen.

Vanaf Abruzzo Airport kun je direct vliegen naar een behoorlijk aantal grote steden, waaronder Düsseldorf, Frankfurt, Londen, Brussel en Parijs. Er zijn ook binnenlandse vluchten, waarmee je snel en vrij goedkoop naar plaatsen als Milaan en Sicilië kunt reizen. Het vliegveld bij Pescara dient tegenwoordig ook als locatie om over te stappen. Er vliegen meerdere maatschappijen op Pescara, zoals Ryanair, Altitalia, Air France en KLM.